Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κανένα μέτρο ασφαλείας στο Μαράσλειο- Αντιδράσεις εργαζομένων

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από την Τρίτη, όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, και η εξυπηρέτηση του κοινού δεν γίνεται πια με ραντεβού σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Επομένως αυτό ισχύει και στις υπηρεσίες της Κέρκυρας . Ποια μέτρα ασφαλείας όμως  τηρούνται εν μέσω πανδημίας ; Οι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων τι έχουν κάνει γι αυτό; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν σήμερα Πέμπτη, δυο μέρες μετά την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, αφού μια επίσκεψη στο Μαράσλειο Μέγαρο μας έπεισε ότι κανένα μέτρο ασφαλείας δεν ισχύει και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες από το τμήμα ληξιαρχείου συγκεκριμένα ,όπου οι πολίτες είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τους υπαλλήλους, καθώς τους χωρίζει αυτό το γραφειάκι χωρίς πλεξιγκλάς, ενώ δεν είναι λίγοι και οι πολίτες που δεν χρησιμοποιούν μάσκες, παρά τα παράπονα των υπαλλήλων και φυσικά ούτε καν τις αποστάσεις αφού δεν υπάρχουν πλέον τα ραντεβού για να ορίζουν τις αποστάσεις κ τα μέτρα ασφαλείας , το κοινό μπαίνει σωρηδόν στα γραφεία.

 

Αντιδράσεις  του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας

Ύστερα από αυτές τις εικόνες το Kerkyrasimera.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, Σταμάτη Κορφιάτη και έδωσε την εξής απάντηση για το ζήτημα.

Σ.Κ: «Με χθεσινή παρέμβαση που κάναμε ζητήσαμε να διασφαλιστεί  η  τήρηση των μέτρων έτσι ώστε να προστατεύονται και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες. Θα επανέλθουμε αύριο».

Νέα ΚΥΑ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/7-6-2020), άρθρο 19, παρ. 2, ορίζονται τα εξής: «Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΣΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!