Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κανονικά η απεργία σήμερα 03/06 στα λιμάνια Κέρκυρας & Ηγουμενίτσας – Ανεστάλη στον Πειραιά

Κέρκυρα: Παρά την απόφαση μεταφοράς της γενικής απεργίας στις 10 Ιουνίου, το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας, πραγματοποιεί σήμερα 3 Ιουνίου την απεργία που είχε εξαγγείλει από την περασμένη εβδομάδα, διεκδικώντας τα αιτήματα του κλάδου και τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει, όπως σημειώνουν, την κατάργηση του 8ωρου. Η απεργία, σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, εκτελείται κανονικά όπως είχε αποφασιστεί, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα και η οργάνωσή της για τις 10 του μήνα. Άλλωστε η μεταφορά για τις 10 τoυ μηνός ήταν μεταγενέστερη της δικής τους απόφασης, όπως σημειώνουν.

Ανεστάλη σε κάποια λιμάνια

Την ίδια ώρα, στις 9 θα αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια, μετά την αναστολή της απεργίας που αποφασίστηκε.

Οι επιβάτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, με ουρές και καθυστερήσεις σήμερα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών.

Ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους με τα πλοία, βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι, με τα πλοία δεμένα και την είσοδό τους σε αυτά και τον απόπλου να μην επιτρέπεται, με τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΠΕΝ ήθελε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου!

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ετσι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως, πριν τις 8:30 ανακοίνωσαν ότι στις 9 θα σταματήσουν την απεργία τους και θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων. Εντωμεταξύ συνεχίζουν τη συγκέντρωσή τους, φωνάζοντας συνθήματα με τους τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά καθισμένοι πάνω στις βαλίτσες τους και τις εντάσεις να μην λείπουν.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!