Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για εκχέρσωση στον υγρότοπο νησί Γκερέκου

Ανακοίνωση-καταγγελία για εκχέρσωση στον  υγρότοπο στο  νησί Γκερέκου, δημοσιοποίησε ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Κέρκυρας μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Όπως ειδικότερα, αναφέρει:«Στη νότια πλευρά του ακρωτηρίου Τούρκο – λιμνοθάλασσα Γκερέκου, απέναντι από τα Ενετικά ναυπηγεία και σε οπτική επαφή με αυτά,  εκτελούνται εκχερσώσεις με μπουλντόζα, μπάζωμα του αιγιαλού (περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου)  μέσα σε χαρακτηρισμένο και απαλλοτριωμένο από το υπουργείο περιβάλλοντος μικρό υγρότοπο 17 στρεμμάτων, προστατευόμενη και προστατευτέα περιοχή.

Μέσα σε αυτόν τον υγρότοπο υπάρχει λιβάδι από σπάνια και προστατευόμενα είδη φυτών (όπως το limoniun κ.α.). Επίσης διαβιούν προστατευόμενα είδη πτηνών martin pescatori, σταχτοτσικνιάς, ερωδιός και άλλων..

 Το μπάζωμα  έχει προχωρήσει μέσα στον υγρότοπο και η μπουλντόζα παραμένει εκεί έτοιμη να συνεχίσει το έργο περιβαλλοντικής καταστροφής.

Υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης  τη διάσωση του υγροτόπου και σταματήσει άμεσα η συνέχιση των εργασιών αυτών , υποχρεώνοντας τους υπευθύνους για αυτό στην επαναφορά του αιγιαλού στη θέση του πριν το μπάζωμα».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!