Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΠΑΚΑ «Ντίνος Θεοτόκης-Μαρία Γεωργάτου» στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Θεμέλιο κοινωνικής πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης αποτελεί η κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης
Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ) στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Ειδικότερα, σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Την αφετηρία μιας νέας πραγματικότητας που δίνει στη νέα γενιά τη διέξοδο του αθλητισμού και πολιτισμού και στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να οικοδομήσει μια κοινωνία με υψηλά ιδανικά και ευκαιρίες μαζικής άθλησης και πολιτιστικών δράσεων σηματοδοτεί για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ). Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού Ανάπτυξης –ΚΕΠΑΚΑ-Δήμου
Βόρειας Κέρκυρας θα προσδώσει νέα πνοή στην καθημερινότητα των κατοίκων, επενδύοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική διάσταση και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Δίνονται δε οι ευκαιρίες  που άδικα στερούνταν τόσα χρόνια οι συμπολίτες μας, η κοινωνία μας και τα παιδιά μας.”

Η ονοματοδοσία του ΚΕΠΑΚΑ είναι εμπνευσμένη από δυο ιδιαίτερα σημαντικά άτομα τα οποία είναι τα εξής:

“Ντίνος Θεοτόκης: Ο επαναστάτης λογοτέχνης που έγραψε για να απελευθερώσει τους σκλάβους από τα δεσμά τους. Που ανέδειξε τους νόμους που ρυθμίζουν τις σχέσεις των ανθρώπων, τα αίτια που προξενούν την κοινωνική ανισότητα…«”Σηκώθη τ’ άγιο δίκιο της να λάβει / Όλη η αργατιά με φρόνημα γενναίο / Ισονομίας κηρύχνει νόμο νέο…”». Που πίστευε σε μιαν “ανθρωποσύνη χωρίς σύνορα”.
Μαρία Γεωργάτου: Μας έκανε υπερήφανους στις 30 Σεπτέμβρη 2000 , αφού ήταν η αθλήτρια που έφερνε στην Κέρκυρα το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο, με τις συναθλήτριες της Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Συνεχίζει ως και σήμερα να μας κάνει περήφανους με το ήθος, την προσωπικότητα, τις συμπεριφορές της και τον περιεκτικό και πάντα ξεχωριστό λόγο της.”

“Η ονοματοδοσία στο «ΚΕΠΑΚΑ» ελάχιστη τιμή στην προσφορά τους. Σύντομα δε, με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου θα εκπονηθεί ιστορική μελέτη όλων των προσωπικοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που συνέβαλαν με την προσφορά και το έργο τους σε όλους τους τομείς επιστημονικούς ,λογοτεχνικούς, μουσικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικών αγώνων, ανιδιοτελούς προσφοράς, κ.λ.π. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους για την προσφορά τους.”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!