Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κερκυραϊκές διακρίσεις από τους “ξενιτεμένους” αθλητές στο Πανελλήνιο Στίβου & Κ23

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση στίβου, το 109ο  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών & το 87ο Γυναικών πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου.

 Ο κερκυραϊκός στίβος εκπροσωπήθηκε με έναν μόνο αθλητή, τον Στέλιο Τσακμάκη της Γυμναστικής Ένωσης Θιναλίων, που πήρε μέρος στο μήκος Ανδρών. Ο 18χρονος  αθλητής του πρώην πρωταθλητή οριζοντίων αλμάτων, Δημήτρη Δεληφώτη στον προκριματικό είχε καλύτερο άλμα 6.98μ και δεν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο η Κέρκυρα πέτυχε διακρίσεις μέσω των αθλητών της, που γαλουχήθηκαν στα κερκυραϊκά σωματεία, ωστόσο σήμερα είναι μέλη άλλων συλλόγων.

Οι διακρίσεις των “ξενιτεμένων” Κερκυραίων

 

Τη μεγαλύτερη διάκριση πέτυχε η εξ Ιωαννίνων πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρας 2015 Παναγιώτα Δόση (σήμερα αθλήτρια του ΓΣ Ελ.Βενιζέλος Χανίων), η οποία επιτυγχάνοντας ατομικό ρεκόρ με άλμα 1.88μ στο ύψος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στις Γυναίκες και στις Νέες Γυναίκες (Κ23).

Ασημένιο μετάλλιο στις Γυναίκες και Χρυσό στην κατηγορία Κ23 πήρε η πρώην αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με άλμα 13.55 (καλύτερη φετινή της επίδοση) στο τριπλούν. Στο ίδιο αγώνισμα η πρώην του Κερκυραϊκού ΓΣ και νυν του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνα Ρωμαίου κατετάγη 5η με άλμα 12.81μ, που είναι φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη πήρε μέρος και στο μήκος γυναικών, ωστόσο στον προκριματικό είχε άλμα 5.32μ & δεν προκρίθηκε στον τελικό. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και ο Κερκυραίος αθλητής του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Τριβυζάς στα 100μ Ανδρών, με χρόνο 10’’31. Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Κ23 κατέκτησε μία άλλη πρώην αθλήτρια του Κερκυραϊκού, η Ηρώ Βραδή (ΓΣ Ερμής Κων/λεως Θεσ/κης), η οποία στο επί κοντώ είχε άλμα στα 3.80μ (φετινό ρεκόρ) και κατετάγη έβδομη στη γενική κατάταξη Γυναικών, αλλά τρίτη στην ηλικιακή της κατηγορία. Φετινό ρεκόρ πέτυχε και ο πρώην αθλητής του Κερκυραϊκού ΓΣ και νυν του ΓΣ Κηφισιάς Δημήτρης Μονόπωλης με άλμα 15.43μ στο τριπλούν ανδρών καταλαμβάνοντας την πέμπτη πανελλήνια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.  Τέλος οι πρώην αθλητές του Κερκυραϊκού ΓΣ, Σπύρος Δουκατέλης (νυν του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Χανίων) και Στέλιος Σκορδίλης (νυν του Παναθηναϊκού) δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ο πρώτος στα 400 50΄΄78 & τέταρτος στη σειρά του)  και 200μ (22΄΄19 δεύτερος στη σειρά του) και ο δεύτερος στο επί κοντώ (άκυρες προσπάθειες). 

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης σύλλογος στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που πήρε την πρωτιά  με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!