Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κερκυραϊκές διακρίσεις στα Πανελλήνια Άρσης Βαρών

Με κερκυραϊκές διακρίσεις ολοκληρώθηκαν τα τρία πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών: ΣΧΟΛΙΚΟ – ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ, που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών 19-20-21 Μαΐου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο Sports Camp του Λουτρακίου.

Συγκεκριμένα στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκα την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022,  ο Νικηφόρος Γαρνέλης του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας σήκωσε στο σύνολο 170 kg (75 kg αρασέ & 95 kg ζετέ) και  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον κατηγορία +109 kg, αγοριών  ενώ η Στεφανία Ασημοπούλου του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας, με 100kg στο σύνολο (44 kg αρασέ, 56 kg ζετέ) πήρε  το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 49 kg κοριτσιών.

Στον ίδιο χώρο το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο (20-21/5) έγιναν και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων με τη συμμετοχή 180 αθλητών-τριων από ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και οι δύο αθλητές του Αλκίνοου Κέρκυρας.

Ο Νικηφόρος Γαρνέλης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ της κατηγορίας +102 κιλών Παίδων και την πέμπτη θέση στην κατηγορία +109 Εφήβων με 183 κιλά (80Kg αρασέ, 103 kg ζετέ) επιτυγχάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ στο σύνολο. Η Στεφανία Ασημοπούλου στην κατηγορία 49kg Νεανίδων με σύνολο 98kg (42kg αρασέ & 56 kg ζετέ) πήρε την πέμπτη θέση. Τους δύο αθλητές συνόδευσαν ο προπονητής του Αλκίνοου Κέρκυρας & Γ΄Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Ηρακλής Ροδίτης και το διοικητικό μέλος του κερκυραϊκού σωματείου Γιάννης Γαρνέλης.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας της, χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!