Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κερκυραϊκές διακρίσεις στο Πανελλήνιο Ιππικής Αντοχής

Με κερκυραϊκές διακρίσεις ολοκληρώθηκαν  οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππικής Αντοχής, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (18-19/11/23) στο Κάστρο Βοιωτίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας & διοργανωτή τον Ιππικό Όμιλο Αυλώνας

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες της πρώτης ημέρας δημιούργησαν πολλά προβλήματα που όμως ξεπεράστηκαν και οι αγώνες έγιναν κανονικά και με επιτυχία, ενώ η δεύτερη αγωνιστική ημέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον καιρό. Σε αυτούς συμμετείχαν 82 ιππείς και αμαζόνες, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση. Την κερκυραϊκή αποστολή αποτελούσαν έξι αμαζόνες, ένας ιππέας και οκτώ ίπποι, οι οποίοι πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. 

Συγκεκριμένα, δεύτερη Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Ενηλίκων αναδείχθηκε  η Κατερίνα Στεφανία Μαλιάκη (ΙΟΠΙ)με τον ίππο Δίας, ενώ στην Κατηγορία Δ΄πρώτη ήταν η Σοφία Ματιάνη(ΙΟΚΑΛ-ST.G) με τον ίππο  Morfey, ενώ στην ίδια κατηγορία η Sally Spencer (ΙΟΚΑΛ-ST.G)με τον ίππο  Domeniko τερμάτισε τέταρτη.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των υπολοίπων Κερκυραίων ιππέων και Αμαζόνων, που πήραν μέρος στους αγώνες (Ηλίας Συριώτης (ΙΟΠΙ) με τον ίππο AbahΧριστίνα Χανδρινού (ΙΟΠΙ) με τον ίππο Kitty, Κωνσταντίνα Καρβούνη (ΑΚΙΘ) με τον ίππο Φαίδρα και Βασιλική Κατσαρού (ΙΟΠΙ)με τον ίππο Zahra du Ejaz).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ομάδα Ιππικής Αντοχής Κέρκυρας προπονούνται στο νησί υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Μαλιάκη και της Sally Spencer, ωστόσο παίρνουν μέρος σε αγώνες ως μέλη  Ιππικών Ομίλων εκτός Κερκύρας.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιππικοί όμιλοι Κέρκυρας δεν είναι ακόμα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Επιτυχία της Κερκυραϊκής ομάδας

Η ομάδα Ιππικής Αντοχής Κέρκυρας, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει  την ικανοποίηση της, απο την παρουσία των αθλητών-τριων της στους Πανελλήνιους Αγώνες: 100% επιτυχία για την ομάδα της Κέρκυρας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιππικής αντοχής 2023 με την καθοδήγηση της Κατερίνας Μαλιάκη και της Sally Spencer! Στο βάθρο ανέβηκαν οι Κερκυραίοι ιππείς!  

Συνολικά 8 άλογα και 7 αθλητές ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι από την Κέρκυρα για το Κάστρο Βοιωτίας οπου έγινε ο αγώνας το Σάββατο 18/11 και την Κυριακή 19/11. Με πάνω από 80 αθλητές με τα άλογα τους, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών για την ιστορία του αθλήματος της ιππικής αντοχής στην Ελλάδα! 

Το Σάββατο

 Tο νέο μέλος της ομάδας, η μόλις 10 ετών Κωνσταντίνα Καρβούνη (ΑΚΙΘ)με την Φαίδρα με την βοήθεια της Κατερίνας Μαλιάκη με την Nazour, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Καρβούνη, τερμάτισαν τα πρώτα τους 20χμ! Στην επόμενη κατηγορία των 40 χμ, ο Ηλίας Συριώτης (ΙΟΠΙ) με την Abah και η Χριστίνα Χανδρινού (ΙΟΠΙ) με τον Kitty τερμάτισαν επιτυχώς και προκρίθηκαν για την κατηγορία των 60 χιλιομέτρων. Στην ίδια κατηγορία, η Sally Spencer (ΙΟΚΑΛ-ST.G)με το άλογο της Domeniko τερμάτισαν στην 4η θέση και η δεκάχρονη Σοφία Ματιάνη (ΙΟΚΑΛ-ST.G) με τον Morfey, ιδιοκτησίας του Ίωνα Βατίδη και της κόρης του Άννης Μάγιο-Βατίδη (πρωταθλήτρια εφήβων 2022), κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία ανάμεσα σε 14 αθλητές! Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία ήταν μικτή και συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών! Η Σοφία τερμάτισε στην πρώτη θέση ιππεύοντας με μέση ωριαία ταχύτητα 13,276!

Την Κυριακή

 Στις κατηγορίες του πρωταθλήματος υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός!

Στην κατηγορία Παίδων η Βασιλική Κατσαρού (ΙΟΠΙ) με την Αστραπούλα εκπροσώπησε την ομάδα της Κέρκυρας ιππεύοντας 64χμ και τερματίζοντας στην 8 θέση!

Με το δεύτερο άλογο της για αυτό το σαββατοκύριακο, η Κατερίνα Μαλιάκη (ΙΟΠΙ) και ο Δίας έτρεξαν έναν εντυπωσιακό αγώνα 80χμ, με ταχύτητες πάνω από 25χμ την ώρα στον τελευταίο γύρο και τερματίζοντας με μέση ταχύτητα 16χμ/ώρα, κατέκτησαν τον τίτλο του 2ου πανελληνιονίκη ιππικής αντοχής 2023!

Όλα τα άλογα θα έχουν μερικές εβδομάδες ξεκούρασης πριν αρχίσουν ξανά τις εντατικές προπονήσεις για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!