Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Κερκυραϊκές επιτυχίες στη Ρεγκάτα Μπρίντιζι-Κέρκυρα

Με κερκυραϊκές επιτυχίες ολοκληρώθηκε η 37η ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα ανοικτής θαλάσσης Κέρκυρα-Μπρίντιζι.

Συγκεκριμένα τα σκάφη ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ  του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας και κυβερνήτη την Σπυριδούλα Μεταλληνού και RUSH Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών με κυβερνήτη τον πρόεδρο του ΙΟΜΑΓ, Μιχάλη Τσατσόπουλο κατετάγησαν στην πρώτη και δεύτερη θέσεις αντίστοιχα της κατηγορίας Classe B. Μάλιστα ανάμεσα στα 81 σκάφη, που μετείχαν στον αγώνα το ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ πήρε την τέταρτη και το RUSH την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Πρώτο στη γενική κατάταξη είναι το σκάφος «Anywave Safilens» με κυβερνήτη τον Ιταλό Alberto Leghissa. Δεύτερο το σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μπρίντιζι “Indrusa” των   αδελφών Μοντεφούσκο & τρίτο το Adrenalina (C.N.Sambenedettese)  με κυβερνήτη τον Bucciarelli Bruno. 

 

Στον αγώνα πήραν μέρος συνολικά 81 σκάφη από  Ιταλία, Ελλάδα. Μεξικό, Ελβετία, Τουρκία, Βουλγαρία & Κροατία. Η Κέρκυρα εκπροσωπήθηκε με πέντε σκάφη, εκ των οποίων εκτός των δύο προαναφερόμενων, το LAVORO του ΙΟ Μαρίνας Γουβιών με κυβερνήτη τον Σωτήρη Βλάχο ήταν πέμπτο στην Classe C και 16ο στη γενική κατάταξη.

Επίσης συμμετείχαν το VIRGINIA του ΙΟ Μαρίνας Γουβιών και κυβερνήτη τον Hovorka Zdenek  και το CARIAD BACH του ΙΟ Μαρίνας Γουβιών με κυβερνήτη τον Davies William, τα οποία τερμάτισαν εκπρόθεσμα & δεν βαθμολογήθηκαν. Συνολικά από τα 81 σκάφη, που ξεκίνησαν τερμάτισαν 48. Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/6/23), όπως συμβαίνει από το 1986  από το εξωτερικό τμήμα του λιμανιού στο Μπρίντιζι. Τα σκάφη, που πήραν μέρος στον αγώνα διέσχισαν την απόσταση των 104 μιλίων, που χωρίζουν τις ακτές της απουλίας, μέχρι το λιμάνι της Κασσιόπης, που ήταν το σημείο τερματισμού.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα (12/6/23) στη Μαρίνα Γουβιών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης και προς τιμήν των πληρωμάτων, που πήραν μέρος στη ρεγκάτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παράσταση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Κέρκυρας και συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Προσωπάρη και τη συμμετοχή του Κερκυραίου βαρύτονου Παντελή Κοντού.

Ενώ, χθες το βράδυ στη Μαρίνα Γουβιών, έγινε η καθιερωμένη τελετή λήξης της 37ης Ρεγκάτα Μπρίντιζι-Κέρκυρα, που συνδιοργάνωσαν για όγδοη φορά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μπρίντιζι (Circolo DellaVela Brindisi) με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών. Η εκδήλωση ξεκίνησε  στις 8 το βράδυ και κατά την διάρκειά της απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές, ενώ ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα και μπουφέ.

*Να σημειωθεί ότι η “Κέρκυρα Σήμερα” ήταν χορηγός επικοινωνίας της 37ης Ρεγκάτα Μπρίντιζι-Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!