Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κερκυραϊκές συμμετοχές & “χάλκινο” στο Πανελλήνιο Ιππικής Δεξιοτεχνίας

Με κερκυραϊκές συμμετοχές και διακρίσεις πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (14/5/23) στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το Μ| Πρωτάθλημα Ιππασίας με την ανάδειξη των Πρωταθλητών 2023 στην υπερπήδηση εμποδίων και την ιππική δεξιοτεχνία. Στην Ιππική Δεξιοτεχνία συμμετείχαν τέσσερις Κερκυραίες αμαζόνες. Η Ελισάβετ Μάϊκα (Ιππικός Όμιλος Μαρκόπουλου), η οποία με τον ίππο Askad κατετάγη στην τρίτη θέση στην κατηγορία Ενηλίκων κατακτώντας το χάλκινο Πανελλήνιο μετάλλιο.

 

Στην κατηγορία Παίδων, η Κατερίνα Λύκου (Ιππικός Όμιλος Μαρκόπουλου) με τον ίππο Sir Cavalier πήρε την 12η θέση ανάμεσα σε 24 αμαζόνες. Να σημειωθεί ότι η 12άχρονη κερκυραία αθλήτρια, που ξεκίνησε την πορεία της με τον Sir Cavalier (ίππος, που στο παρελθόν έχει συνδυαστεί με τις επιτυχίες της Ελισάβετ Μάϊκα) από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το γεγονός ότι ίππευσε έναν δυνατό & δύσκολο ίππο σε συνδυασμό με το άγχος της “πρωτάρας” στην κατηγορία Παίδων την “φόρτωσαν” βαθμούς ποινής, οι οποίοι στοίχισαν στην τελική κατάταξη.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε για πρώτη φορά, μία άλλη  κερκυραία η Αιμιλία Κουρή (Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης) με τον ίππο White Thunder. Η 11χρονη  αμαζόνα, στα δύο πρώτα τεστ ήταν πολύ καλή, ωστόσο το τρίτο αποδείχτηκε “μοιραίο”, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί.

 

Τέλος καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Τσιριγγάκη (Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης) με τον ίππο Storm Ranger, η οποία στην κατηγορία Εφήβων κατετάγη έκτη.

 

Να σημειωθεί ότι οι Κερκυραίες αμαζόνες είναι αθλήτριες σε Ιππικούς Ομίλους εκτός Κέρκυρας, αφού στο νησί μας δεν υπάρχει πιστοποιημένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας όμιλος, που να δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών-τριών σε επίσημους αγώνες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!