Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Κερκυραϊκός σκακιστικός θρίαμβος σε όλα τα μέτωπα

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν τα Διασυλλογικά Checkmate Coronavirus της ΕΣΟ, στα οποία συμμετείχαν σύνολο 37 σωματεία (2.527 συμμετοχές και 17.484 παρτίδες!)
Oι αγώνες ήταν εξαιρετικά αμφίρροποι, με την πρώτη θέση να κρίνεται σε δυο περιπτώσεις για 10-20 πόντους (σε σύνολο χιλίων που είχαν συγκεντρώσει οι συγκεκριμένοι σύλλογοι).
O Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ο αρχαιότερος σκακιστικός σύλλογος στην Ελλάδα, διακρίθηκε και στο διαδικτυακό σκάκι, σε όλες τις κατηγορίες – 1η θέση στο Blitz, 2η θέση στο Rapid, 3η θέση στο Bullet. Την πρώτη θέση στην συνολική βαθμολογία για το Bullet & το Rapid, & την τρίτη στο Blitz κατέκτησε η ομάδα της ΕΣ Θεσσαλονίκης – ΕΣ Καλαμαριάς.

Τις δεύτερες θέσεις σε Blitz και στο Bullet κατέλαβε Σκακιστικός Σύλλογος Πολίχνης Θεσσαλονίκης, ενώ η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, είναι η τέταρτη ομάδα που επίσης κατάφερε να διακριθεί σε μια κορυφαία τριάδα, και συγκεκριμένα κέρδισε την 3η θέση στο Rapid. Άλλες ομάδες με πολύ καλή παρουσία και θέσεις στην 10αδα σε τουλάχιστον 2 από τις 3 κατηγορίες ήταν οι: Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, Σ.Ο. Λιβαδειάς – Λέβαδος, Σ.Ο. Λεύκιππος, Άρης Θεσσαλονίκης, Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, Σ.Ο. Αλίμου- Θουκυδίδης.
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, με ανακοίνωση της «συγχαίρει όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους και ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους, προπονητές και σκακιστές που στήριξαν αυτό το φιλικού χαρακτήρα διασυλλογικό grand prix, με σύνθημα “Checkmate Coronavirus».

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Κατερίνα Γκουτζούκη
Η Πρωταθλήτρια του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας πήρε μέρος στο Μεσογειακό Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μπλιτς και ήταν μέσα στα 10 μέλη της Ελληνικής ομάδας, που συγκέντρωσαν πόντους βοηθώντας να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Οι αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν οι ομάδες Ελλάδας, Τουρκίας, Κοσσόβου, Αλβανίας, Β. Μακεδονίας, Μαυροβουνίου, Αιγύπτου, Τυνισίας, Μαρόκου, Ανδόρας, Αλγερίας, Συρίας , ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (14/6/20).

Η ομάδα της χώρας μας, αποτελούταν από 126 παίκτες, όλων των ηλικιών και δυναμικοτήτων. Η Κατερίνα Γκουτζούκη ήταν το μοναδικό παιδί δημοτικού που βρέθηκε στην προνομιούχο 1η δεκάδα, ξεπερνώντας μάλιστα σε συγκομιδή πόντων ακόμη και τη μεγάλη σκακίστρια και γκρανμαίτρ γυναικών Μαρίνα Μακροπούλου!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!