Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ανοιχτό κάλεσμα για συνέλευση προς καλλιτεχνικές ομάδες

Το Συντονιστικό των Φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά του Π.Δ. 85/2022, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για Συνέλευση προς καλλιτεχνικές ομάδες (δημόσιες και μην) καθώς και προς τους καλλιτέχνες.
 
Η ανακοίνωση – κάλεσμα 
 
Με αφορμή την υποβάθμιση των πτυχίων των δραματικών και καλλιτεχνικών σχολών στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένα συντονιστικό φοιτητών για να συμβάλλουμε έμπρακτα στον αγώνα των φοιτητών των καλλιτεχνικών σχολών. Το Π.Δ. 85/2022 υποβαθμίζει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, καθώς εξισώνει τα πτυχία τους με ένα απολυτήριο λυκείου. Οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό και στόχος μας είναι οι άμεσες δράσεις που μπορούμε να λάβουμε για να φανεί η έμπρακτη στήριξή μας. Ήδη σημειώνεται πλήθος καταλήψεων σε Θέατρα και σχολές σε πανελλήνιο επίπεδο. Πολλές είναι μάλιστα και οι παραιτήσεις καθηγητών από καλλιτεχνικά τμήματα Πανεπιστημίων, από σχολές Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τωρινή αυτή κατάσταση.
 
Μετά την τελευταία μας συνέλευση, αποφασίστηκε να καλεστούν όσο περισσότεροι τοπικοί δημόσιοι και μη φορείς γίνεται, ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέτωπο δράσης για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις.  Καλοδεχούμενοι, βέβαια, είναι και οποιοιδήποτε καλλιτέχνες της Κέρκυρας. Στο ίδιο κλίμα, καλούμε όλους τους δημόσιους φορείς, και ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕΚ, να λάβουν ξεκάθαρη θέση ΚΑΤΑ του Π.Δ. 85/2022. Περιμένουμε όσο περισσότερους από εσάς γίνεται, είτε με τη μορφή εκπροσώπων σας είτε με τη μορφή μελών, καλλιτεχνών κ.λπ. Ας μην ξεχνάμε ότι η υποβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού αφορά όλους μας.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/02/2023, ΩΡΑ 19:30, ΣΤΟ ΛΟΥΝΑΤΙΚΟ
 
Συντονιστικό Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου κατά του Π.Δ. 85/2022
Ενεργή υποστήριξη από Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, καθώς και από τους Fridays For Future Corfu και την κινηματογραφική λέσχη Κλακέτα
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!