Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ανταπάντηση Κουρτέση σε Γκούση για το Δήμο Νότου

΄΄Εμείς προχωράμε με πράξεις, αυτοί με θεωρίες και προσφυγές΄΄

 

Απάντηση στα όσα δήλωσε προσφάτως ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΣΥΝ Νότιας Κέρκυρας Κ. Γκούσης, που αφορά στον τρόπου με τον οποίο κινείται ο δήμος και τον οποίο ο κ. Γκούση κατήγγειλε συγκεκριμένα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο Κ. ΓΚΟΥΣΗΣ),  δίνει με ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου νότιας Κέρκυρας Ν. Κουρτέσης.

 

Η απάντηση Κουρτέση

Η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας από την πρώτη μέρα της θητείας  της δίνει  μεγάλο αγώνα για τη βελτίωση των δημοσίων υποδομών σε μια περιοχή που κατά κοινή ομολογία ήταν εγκαταλελειμμένη σε όλα τα επίπεδα.

Δώσαμε αληθινή μάχη για τη σύσταση ενός δήμου από το μηδέν, για τη στελέχωση των υπηρεσιών, για την απόκτηση μηχανημάτων, για τη χρηματοδότηση, για την υποβολή προτάσεων, για  τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης .

Δε λυγίσαμε. Μέσα από τις δυσκολίες δίνουμε καθημερινά τον αγώνα με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Περιμέναμε από την αντιπολίτευση, να κατανοήσει τα αντικειμενικά προβλήματα της ελλιπούς χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος, της έλλειψης προσωπικού σε όλους τους δήμους αλλά κυρίως στους νεοσύστατους, την αύξηση της γραφειοκρατίας και τόσα άλλα. Περιμέναμε να δέχεται με χαρά κάθε πρόοδο  που γίνεται ,παρά τις δυσκολίες,  η οποία θα παραμείνει στον τόπο ως παρακαταθήκη προς όφελος όλων των πολιτών. Αντίθετα, αντιμετωπίζουμε καθημερινά προσπάθειες υπονόμευσης του έργου μας. Επί δυο και πλέον χρόνια, η μείζονα αντιπολίτευση έχει επιλέξει να πολιτεύεται κατά των συμφερόντων του τόπου , ναρκοθετώντας κάθε προσπάθεια που γίνεται από την δημοτική αρχή σε έργα ουσίας για τους δημότες μας .

Ο κος Νίκος Γκούσης και η ομάδα του, βάζουν  την  πολίτικη τους επιβίωση  και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Στενοχωριούνται  όταν βλέπουν  τα έργα  να προχωρούν βήμα – βήμα και κάνουν  ότι μπορούν  να αυξήσουν  τη γραφειοκρατία ,υποβάλλοντας ενστάσεις σε κάθε έργο, σε κάθε προσπάθεια. Οι δεκάδες ενστάσεις μόνο καθυστέρηση δημιουργούν. Τελικά καταλήγουν στον «κάλαθο των αχρήστων» ,αφού τα δικαστήρια τις απορρίπτουν τη μία μετά την άλλη. Μέσα στις πολλές ενστάσεις,  ίσως βρει και κάποιο λάθος.

Ο αριθμός τους  είναι τόσο μεγάλος ,ώστε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χρήση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ., για έλλειψη ενδιαφέροντος προς τους πολίτες οι οποίοι ωφελούνται από  έργα που εξυπηρετούν την τοπική οικονομία.

Καταλαβαίνουμε ότι θα ήθελε να δώσει συγκεκριμένο μήνυμα  στους πολίτες,   ότι όποιος αναλάβει στις επόμενες εκλογές θα βρει «καμένη γη». Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Τα έργα προχωρούν, παρά τα εμπόδια. Και βέβαια ο κατάλογος των έργων είναι μακρύς. Έργα που προετοιμάζονται, έργα που βρίσκονται στη διαδικασία των εγκρίσεων, έργα που είναι έτοιμα αλλά καθυστερούν λόγω ενστάσεων, έργα που είναι έτοιμα για συμβασιοποίηση και έργα που είναι σε εξέλιξη.

Και μόνο το γεγονός ότι παραδέχεται πως ο κατάλογος είναι , καταλαβαίνει κανείς ,ότι η τεχνική υπηρεσία αποδίδει μεγάλο έργο παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Αυτή η επιθετικότητα  έχει αρχίσει πλέον  και γίνεται προσωπική. Δεν μας λυγίζει. Συνεχίζουμε.   

 

                                                                           Κουρτέσης  Α. Νικόλαος

                                                                 Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών

                                                                      Δήμου Νότιας  Κέρκυρας

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!