Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η δική μας Μαρίνα Μοσχάτ έδωσε Πανελλήνιες και παραδίδει μαθήματα πίστης και νίκης!

Μια τελείως διαφορετική είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως για τη συναισθηματική φόρτιση που περικλείει τουλάχιστον για μένα. Πρόκειται για μια είδηση που κρύβει πολύ πείσμα, επιμονή, υπομονή, αγώνα και αξία. Είναι αυτό που λέμε, μαθήματα ζωής. Και όταν αυτά τα μαθήματα προέρχονται από έναν δικό σου άνθρωπο, τότε παίρνουν άλλη αξία.

Τη μεγαλύτερη αξία όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που θαυμάζεις και που γνωρίζεις τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες αυτός ο άνθρωπος έδωσε έναν ακόμη αγώνα και πέτυχε μια ακόμη νίκη για τον ίδιο, για τη δική του εξέλιξη.

Πρόκειται για τη φίλη, συνάδελφο δημοσιογράφο Μαρίνα Μοσχάτ. Η Μαρίνα, καταξιωμένη δημοσιογράφος, που ανήκει στην οικογένεια της ΕΡΤ, αποφάσισε φέτος και έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις, θέτοντας έναν ακόμη στόχο στη ζωή της τον οποίο και κατέκτησε. Η Μαρίνα, πέρασε στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και μάλιστα, με 4.000 μόρια πάνω από τη βάση του Τμήματος. Επίλεξε Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών και από το Σεπτέμβριο θα είναι (και) φοιτήτρια.

Ήταν μια απόφαση χωρίς πολύ σκέψη, όπως μας δήλωσε, με πολλή μεγάλη όμως προσπάθεια και μάλιστα σε μια όχι τόσο ευνοϊκή και για την ίδια, χρονιά.

«Η μάχη ήταν αποφασισμένο ότι θα δίνονταν μέχρι το τέλος»

Η ίδια, μίλησε στο @kerkyrasimera λεγοντας τα εξής: «Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα και αυθόρμητα. Σκέφτηκα τι θέλω, τι μου λείπει, ποιο είναι το απωθημένο μου; Και μόλις έδωσα την απάντηση ξεκίνησα την προσπάθεια, την επόμενη κιόλας μέρα. Ακολούθησα ένα δρόμο που ήταν μοναχικός, απαιτητικός και δύσβατος. Πολλές φορές απογοητεύτηκα, άλλες φορές γοητεύτηκα και κάποιες άλλες απορούσα με τον εαυτό μου. Πως το κάνω τώρα εγώ αυτό; Τα σχεδόν 30 χρόνια απουσίας από τα θρανία και την εκπαιδευτική διαδικασία δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά, μάλλον πρόκληση ήταν για μια αναμέτρηση που δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το αποτέλεσμα. Δίπλα στην καθημερινή πολύωρη και απαιτητική δουλειά, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, την προσωπική ζωή, τις κοινωνικές επαφές, τρύπωσαν οι απαιτήσεις της μελέτης που σε κάποιες περιπτώσεις βάραιναν υπερβολικά. Αλλά η μάχη ήταν αποφασισμένο ότι θα δίνονταν μέχρι το τέλος. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε την υπομονή, την επιμονή, τις θυσίες. Βλέπετε οι ευκαιρίες στη ζωή μας δεν έρχονται μια φορά, τις συναντάμε πολλές φορές και ενίοτε τις δημιουργούμε! Κι αυτό είναι η γοητεία της ζωής».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!