Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η τελετή αγιασμού στα Γενικά Λύκεια και το Δημοτικό παλιάς πόλης (φωτό-video)

Ήχησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας μας με την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών, χωρίς μάσκες και με τους γονείς παρόντες στις τελετές αγιασμού.

 

Έτσι και στο Δημοτικό σχολείο παλιάς πόλης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού στις 09:00 το πρωί, με την τελετή να πραγματοποιεί ο πάτερ Θανάσης Κοκκινόπουλος, με την τελετή να ξεκινάει με μια μικρή τοποθέτηση. Νέος διευθυντής του σχολείου, πρώην διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης. Ο κ. Άνθης, καθώς ευχήθηκε μια καλή σχολική χρονιά, δήλωσε κοντά σε γονείς και μαθητές, ζήτησε από τους μαθητές την Τρίτη να προσέλθουν με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους ενώ δεν θεώρησε καθόλου δεδομένο πως όλοι μαθητές διαθέτουν τσάντα, γι αυτό και συνέστησε όποιο παιδάκι έχει ανάγκη να του μιλήσει ιδιωτικά και θα βοηθήσει.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στο πεπαλαιωμένο κτίριο και του δημοτικού σχολείου παλιάς πόλης, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευθύνη διευθυντών και εκπαιδευτικών η ανακαίνιση ή η επίλυση κτιριακών προβλημάτων, ωστόσο σε ό,τι τον αφορά, θα διεκδικήσει ότι χρειάζεται με τους γονείς στο πλευρό του. Τον λόγο έδωσε τόσο στον απερχόμενο διευθυντή κ. Πουλιάση ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, καθώς και στους αντιδημάρχους Τεχν. Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Ν. Καλόγερο και Π. Τζάννε αντίστοιχα, οι οποίοι βρισκόταν εκεί και ως γονείς, καθώς φοιτούν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στα ανακαινισμένα Γενιά Λύκεια η τελετή αγιασμού

Αγιασμός νωρίς το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε και στα Γενικά Λύκεια της πόλης, τα οποία παραδόθηκαν ανακαινισμένα, μετά την ενεργειακή αναβάθμισή στην οποία προχώρησαν οι τεχνικές Υπηρεσίες του Κ. Δήμου. Ωστόσο, εντός του Σαββατοκύριακου κάποιοι φρόντισαν να γράψουν συνθήματα και γκράφιτι στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, όπου και έτσι έμειναν, με εντολή αντιδημάρχου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!