Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Καλούδης-Σαρλής ζητούν δημοτικό συμβούλιο για νέα Οικονομική Επιτροπή και νέα ΕΠΖ

Με κοινή επιστολή τους, οι δύο παρατάξεις “Πρώτα η Κέρκυρα” και “Κερκυραϊκή Αναγέννηση” ζητούν από τη Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσουν συνεδρίαση του σώματος για την εκλογή νέας οικονομικής επιτροπής και νέας επιτροπής ποιότητας ζωής.

Η επιστολή

ΠΡΟΣ
1)Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου
2)Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δημήτριο Μεταλληνό

Κυρία Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τη δημοσίευση της με αρ. 2377/2022 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δημοσιεύθηκε την 2-12-2022, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκροτήσεως της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων . Οι διατάξεις λοιπόν των παραπάνω νόμων Θεοδωρικάκου (Ιουλίου 2019, από τα πρώτα νομοθετήματα της Κυβέρνησης) με βάση τις οποίες εκλέκτηκαν η Οικονομική και η ΕΠΖ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ακυρώθηκαν και είναι ανίσχυρες από 2-12-2022, απόταν δημοσιεύθηκε με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣτΕ, άρα είναι μη υφιστάμενες νόμιμα οι επιτροπές αυτές και ακυρωτέες όλες οι αποφάσεις τους ως λαμβανόμενες από μη νόμιμα συγκροτημένο διοικητικό όργανο.
Το άρθρο 95 παρ. 5 Συντάγματος επιτάσσει ότι «Η διοίκηση υποχρεούται να συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις.»
Πρακτικά σημαίνει ότι η Οικονομική Επιτροπή και η ΕΠΖ που μέχρι σήμερα λάμβαναν το 95% των αποφάσεων του Δήμου έχουν ακυρωθεί και καταργηθεί τόσο με τη σημερινή τους υπερεξουσία (αρμοδιότητες) όσο και με τη σημερινή τους συγκρότηση και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα να εκλέξει νέα Οικονομική Επιτροπή και νέα ΕΠΖ με βάση τις προηγούμενες περιορισμένες εξουσίες τους.
Άρα είναι αυτονόητη από 2-12-2022 η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε προς την με αρ. 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εκτελέσετε αυτήν ώστε η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου να ανασυγκροτηθούν και να αποκτήσουν την αναλογική σύνθεση που καθορίζεται στον ν. 3852/2010 (Καλλικράτης, όπως τροποποιηθείς ισχύει)
Κατόπιν τούτου καλείσθε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για να εκλέξει νέα Οικονομική Επιτροπή και νέα ΕΠΖ με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης, όπως τροποποιηθείς ισχύει), άλλως το θέμα θα τεθεί ως υπερκατεπείγον στην αμέσως επόμενη συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΟΙ ΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Πρώτα η Κέρκυρα        Κερκυραική Αναγέννηση
Γιώργος Καλούδης       Χρύσανθος Σαρλής
Δικηγόρος                    Δικηγόρος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!