Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κανονισμοί καθαριότητας και Πρασίνου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου στις 18:00 με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ αυτών, την έγκριση του Κανονισμού Πρασίνου και του Κανονισμού Καθαριότητας.

 

Η πρόκληση 

 

Έχοντας υπόψη:

  1. την υπ’ αριθμόν 93/60173/23.8.2019 (ΑΔΑ: ΩΓ88465ΧΘ7-ΘΙΡ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης «Ενημέρωση για την εγκατάσταση των νέων αρχών στους Δήμους»,
  2. τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (ΑΔΑ: 6ΣΩΟΩΕΑ-8Θ3),
  3. την υπ’ αριθμόν 375/39167/2.6.2022 (ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
  4. το άρθρο 67 του ν. 3852/2010 (τ. Α’/87) (όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ν. 4555/2018),
  5. τις διατάξεις του ν. 4954/2022 (ΦΕΚ Α’ 136/09.07.2022) «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1799 της Επιτροπής για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα επιμέρους επιγραμματικά συστήματα συγκέντρωσης – Διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών – Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών», άρθρο 78 «Λήψη Αποφάσεων συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και διοικητικών συμβουλίων εποπτευομένων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19»,
  6. την υπ’ αριθμόν 1-1/9.1.2022 (ΑΔΑ: 9ΔΖΥ46ΜΓ2Α-ΦΟ2) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων περί εκλογής Μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 5265/17.1.2022 (ΑΔΑ: ΨΣΥΕΟΡ1Φ-ΥΓ2) Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου – Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Κέρκυρας,

 

καλείστε στην 31η Συνεδρίαση – Τακτική μεικτή – του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στη Συνεδριακή Αίθουσα ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ (Παλαιόπολη Μον–Ρεπό).

 

 

–                      Ανακοινώσεις.

 

–                      Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

  1. Έγκριση Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοχάρης Γιώτης).
  2. Έγκριση νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σερεμέτης).
  3. Αποδοχή παραιτήσεως κ. Ιωάννη Τρεπεκλή – Επικεφαλής Παρατάξεως «Κέρκυρα να Ζεις» – από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κέρκυρας. Ορισμός νέου Μέλους.
  4. Έγκριση προσδιορισμού χρήσης ελεύθερου κοινοχρήστου χώρου στην πλατεία Βίκτωρος Δούσμανη (Κάτω Πλατεία), Κοινότητας Κερκυραίων, Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
  5. Έγκριση τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
  6. Έγκριση συνδρομής για τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων στο Διεθνή Οργανισμό Δικτύου Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (OWHC) (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
  7. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2022 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  8. Έγκριση της έκθεσης γ’ τριμήνου των αποτελεσμάτων του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2022 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  9. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμόν 10-88/20.6.2022 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου περί καθορισμού κωδικών του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2022 ως δεκτικών εκδόσεως χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  10. Έγκριση καταβολής συνδρομής έτους 2022 στην Πολιτιστική Διαδρομή «Προορισμός Ναπολέων» και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  11. Έγκριση αιτήματος για την υπεκμίσθωση του καταστήματος Νο 4 που βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο, Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  12. Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης σε δημοτικούς υπαλλήλους για τις διαχειριστικές ενέργειες της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου μας μέσω internet banking(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος – Ηλίας Παντελιός).
  13. Έγκριση παράτασης της διάρκειας του Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας και για τη συνέχιση της συμμετοχής του Δήμου μας στο Σύνδεσμο (Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Σπυρίδων Μωραίτης).
  14. Έγκριση παραχώρησης της χρήσης της Αίθουσας της Ιονίου Βουλής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης – συζήτησης στο πλαίσιο μουσειολογικής μελέτης και επιμέλεια της έκθεσης «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας 19ος – 20ος αιώνας» (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη).
  15. Έγκριση κατανομής της γ’ δόσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2022 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  16. Έγκριση κατανομής συμπληρωματικής δόσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2022 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  17. Έγκριση παραχώρησης χώρων του 1ου και 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι για το σχολικό έτος 2022 – 2023 (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  18. Έγκριση παραχώρησης του ανοικτού γηπέδου του 3ου και 4ου Γυμνασίου στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο «Ναυσίθοος» Κέρκυρας, για το σχολικό έτος 2022 – 2023 (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  19. Έγκριση παραχώρησης του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του 1ου και 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας στον Αθλητικό Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης «Λέων» Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  20. Έγκριση παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου του Ναυσιθοείου στον Αθλητικό Σύλλογο «Κένταυροι» (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  21. Έγκριση παραχώρησης σχολικών χώρων του 1ου Γυμνασίου στο Ωδείο Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  22. Έγκριση παραχώρησης της χρήσης της αίθουσας του παλαιού Σχολείου Αγίων Δέκα στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κοινότητας (Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Μαρία Ζερβού).
  23. Τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 10-164/8.12.2019 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τονορισμό των εκπροσώπων της οργανωτικής δομής του Δήμου μας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Πουλής).
  24. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της Επιτροπής περί καταγραφής και κατανομής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.) (Εισηγήτρια η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Ζερβού).

 

Κατ’ εφαρμογή:

Α) του άρθρου 78 του ν. 4954/2022 (ΦΕΚ Α’ 136/09.07.2022) «Λήψη Αποφάσεων συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και διοικητικών συμβουλίων εποπτευομένων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19» «Κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα:

α) είτε δια περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’),

β) είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών,

γ) είτε δια ζώσης,

δ) είτε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της περ. γ’, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Β) την 78η Εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/208/οικ. 10284/24.6.2022 «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του
κορωνοϊού – Χορήγηση κανονικών αδειών κατά την καλοκαιρινή περίοδο
και άλλα θέματα»,

 

επιστρέφουμε στο μεικτό σύστημα πραγματοποίησης των Συνεδριάσεων, δηλαδή στην περ. δ’ του άρθρου 78 του ν. 4954/2022, όπως προαναφέρεται, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

 

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: http://tv1.streampulse.eu/corfu2).

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!