Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο στη πρεμιέρα της «Θείτσας μας»

Πρεμιέρα της «Θείτσας μας» χτες, με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο. Κόσμος έσπευσε να παρακολουθήσει την οπερέτα του Αλεξάνδρου Γκρεκ.

Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» στις 11 και 12 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και ώρα 20.30, πραγματοποιεί  2 παραστάσεις της οπερέτας του σπουδαίου μουσικοδιδάσκαλου και συνθέτη Αλέξανδρου Γκρεκ «Η Θείτσα μας». 

Πρόκειται για ένα κωμικό κι ευχάριστο έργο, αντιπροσωπευτικό της Επτανησιακής σχολής, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1952 από τη ΦΕΜ παρουσία του ιδίου του Αλεξάνδρου Γκρεκ.

Ο Γκρεκ υπήρξε ιδρυτής της Χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της «Μάντζαρος» και προσέφερε μια πλούσια παραγωγή έργων που αποτελείται μεταξύ άλλων και από διάσημες για την εποχή οπερέτες, πολλές από τις οποίες παίχτηκαν, εκτός απ’ την Ελλάδα, στην Αίγυπτο αλλά και στην Ευρώπη.

«Η Θείτσα μας» είναι μια από αυτές με πλούσιο θεατρικό λόγο και αυθεντική μουσική της Κερκυραϊκής σχολής, αλλά και με επιρροές από την παραδοσιακή Βιεννέζικη σχολή.

Η πλοκή του έργου είναι καταιγιστική και η μουσική έξυπνη κι ευρηματική, κάνοντας το θεατή να ταξιδεύει στην αστική Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 και να αναπολεί την αγνότητα μιας άλλης εποχής.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι απλοί άνθρωποι με καθημερινά πάθη που λάμπουν με την ευστροφία, τα αστεία και την εξωστρέφειά τους. Ερωτεύονται, αγαπούν, εκνευρίζονται, αστειεύονται, αναπολούν αλλά και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή θαυμάζοντας μακρινούς άλλους κόσμους εξωτικούς.

Μια μουσική προσέγγιση με πλούσια ενορχήστρωση που ερμηνεύει, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, το μουσικό σώμα της ΦΕΜ και μια σκηνοθεσία από τους Τάσο Αλατζά (με σκηνοθεσίες στην Επίδαυρο και αλλού) και τον τενόρο της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Πακσόγλου, που θα κινηθεί σε παραδοσιακά γνήσια βήματα, σεβόμενη πάνω από όλα το θεατή και το συνθέτη. 

Η δεύτερη παράσταση απόψε στις 20.30.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!