Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κοσμοσυρροή στην π. πλατεία στη συναυλία -αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου να ψυχαγωγηθεί και να απολαύσει απόψε τη συναυλία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πάνω πλατεία, με τεράστια ονόματα του πολιτισμού της χώρας μας.
Η Κέρκυρα απόψε έγινε για άλλη μια φορά το Κέντρο Πολιτισμού όλης της Ελλάδας. Έγινε μια χορωδια και ζωντάνεψε το όνειρο του Μικη για ενότητα, ελευθερία  και παγκόσμια Ειρήνη.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νησων- ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και η Ενωση Χορωδιών Κέρκυρας ,με τη στήριξη της ΠΕΔΙΝ, τιμούν τον ενα χρόνο μνήμης του Αρχάγγελου της Ρωμιοσύνης Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγαλειώδη και ιστορική εκδήλωση : «Όλη η Κέρκυρα μια Χορωδία για το Μίκη, την Ελλάδα και την Ειρηνη» και παρουσιαζουν το συμφωνικό και χορωδιακό εργο του μαέστρου Π.Μπαρμπάτη πάνω στην μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
«Την Ρωμιοσύνη μην την κλαίς.. 200 χρόνια μετά» , που αποτελεί την συνέχεια του ιστορικού καλλιμάρμαρου του 2017 “ολη η Ελλάδα για το Μίκη” οπου ο Μίκης συγκίνησε τους πάντες διευθύνοντας για τελευταία φορά την Άρνηση.” Για πρωτη φορά στην Κέρκυρα 300 χορωδοί απο 9 χορωδίες του νησιού, με την συμφωνική ορχήστρα και μαντολινάτα Ελλαδας , ένωσαν τις ψυχές τους αλλα και τις φωνές τους για να τιμήσουν τον μεγάλο Ελληνα, σε μια τεράστια συναυλία που γίνεται  στο ιστορικό κέντρο της πόλης , στην “Ανω Πλατεία” για χιλιάδες λαού..!!! Και βέβαια σολίστ στη βραδιά αυτη, η πρέσβειρα πολιτισμού, και φωνή της Ελλάδας και ιέρεια του Μίκη, σε ολο το κοσμο, η μεγαλη Μαρία Φαραντούρη !!!
Συνοδευόμενη απο τους διακεκριμένους λυρικούς σολίστ καλλιτεχνες: Αντώνη Κορωναίο τενόρο, και Παντελή Κοντό βαρύτονο.
Τα κείμενα και την ποήση της παράστασης υπογράφει η διακεκριμένη ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, και την σκηνοθετική επιμέλεια ο διάσημος Κερκυραίος σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας. Αφηγητής ο σημαντικός Κερκυραίος Νίκος Άνθης.
 
Και βέβαια το έργο διευθύνει ο ίδιος ο εμπνευστής και δημιουργός του σε αυτήν την μορφή, ο διακεκριμενος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.
Ο κόσμος που έχει συρρεύσει έχει εξαντλήσει τα διαθέσιμα καθίσματα και στέκεται ορθός αλλά και στη γη προκειμένου να απολαύσει αυτήν την μοναδική συναυλια.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!