Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαθητές/τριες του 1ου Γενικού Λυκείου στη Μαδρίτη με Erasmus + (φωτορεπορτάζ)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + Ο άλλος είμαι κι εγώ! ταξίδεψαν στο διάστημα 14 έως 22 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη με προορισμό το σχολείο Juan de Villanueva που τους υποδέχτηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από  οικογένειες Ισπανών μαθητών και μαθητριών, ενώ παρακολούθησαν μαθήματα στο ισπανικό σχολείο.  Συνεργάστηκαν για την εκπόνηση μιας έκθεσης με θέμα το Ολοκαύτωμα, συμμετείχαν σε θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς με θέμα τη διαφορετικότητα και το bullying και αντάλλαξαν πληροφορίες για τους πολιτισμούς τους. Στην Ισπανία οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα μουσεία Prado και Reina  Sofia, όπου είδαν από κοντά έργα των Γκόγια, Βελάσκεθ,  Ελ Γκρέκο,  Πικάσο,  Νταλί, Ιερώνυμο Μπος και άλλων σπουδαίων ζωγράφων. 

Επίσης επισκέφθηκαν το Τολέδο, όπου γνώρισαν την ιστορία της πόλης και ξεναγήθηκαν στο σπίτι του ζωγράφου Ελ Γκρέκο,  αλλά και στην παλαιότερη συναγωγή της πόλης. 
Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος Άντζελα Γεωργοτά,  φιλόλογο και Χρήστο Τσιμπούλη,  φυσικό , αλλά και την καθηγήτρια Βλαχοπούλου Μαρία, βιολόγο.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!