Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Οι Πολιτιστικοί Χώροι της Alpha Bank γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2022) 

Με νέες εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γιορτάζει η  Alpha Bank, στις 18 και 19 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης-Alpha Bank στην Κέρκυρα και στον Εκθεσιακό-Πολιτιστικό Χώρο Alpha Bank στο Ναύπλιο. 

Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης – Alpha Bank, Κέρκυρα  

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης-Alpha Bank στην Κέρκυρα συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με την εκπαιδευτική δράση «Coin-o-rama. Μία ψηφιακή νομισματική εμπειρία».  Μαθητές από τα σχολεία του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μεταλλικά νομίσματα του νεότερου Ελληνικού Κράτους, μέσα από τη νέα ψηφιακή εφαρμογή που δημιούργησε η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας.  Η δράση ξεκινάει με ένα παιχνίδι αναζήτησης επιλεγμένων εμβληματικών χαρτονομισμάτων στη μόνιμη έκθεση του 1ου ορόφου και συνεχίζεται στον 2ο όροφο, όπου βρίσκεται το Coin-o-rama. Οι μαθητές θα ανακαλύψουν μεταλλικά νομίσματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, θα συγκρίνουν την εικονογραφία και τις επιγραφές, θα γνωρίσουν ιστορικά πρόσωπα και θα συμπληρώσουν ένα έντυπο με παιχνίδια. 

Εκθεσιακός – Πολιτιστικός Χώρος Alpha Bank, Ναύπλιο 

Ο Εκθεσιακός-Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank στο Ναύπλιο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με την εκπαιδευτική δράση «Γυναίκες Δημιουργοί από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank». 

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι να αναδείξει, στους μαθητές των σχολείων της περιοχής, την πλούσια και πολύμορφη καλλιτεχνική παραγωγή των γυναικών δημιουργών, από τα έργα της Συλλογής της Alpha Bank. 

Επίσης, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Χαρακτική τέχνη, που αν και λιγότερο γνωστή, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στη διάρκεια της δράσης, θα συμπληρώσουν και ένα έντυπο με δραστηριότητες και παιχνίδια, κατάλληλο για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, τηλέφωνο: 266 104 1552 

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ιωάννα Μαυριά, τηλέφωνο: 275 209 6234 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!