Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

Η «Κ.Σ.» σας παρουσιάζει και αυτήν την εβδομάδα, δυο τίτλους βιβλίων, δια χειρός της συγγραφέως Νεκταρίας Βαρσαμή Πουλτσίδη

 

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

 

Παραμύθι – Stephen King

Το νέο βιβλίο «Παραμύθι» του πολυγραφότατου Stephen King, είναι ένα διαφορετικό βιβλίο απ’ όσα έχει γράψει ως τώρα ο

image description

συγγραφέας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η μετάφραση ανήκει στον Αντώνη Καλοκύρη.

Ο Τσάρλι Ριντ, ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας, είναι ένας μαθητής λυκείου που βιώνει την πρόωρη απώλεια της μητέρας του λόγω ένοπλης ληστείας. Αυτό το τραγικό γεγονός οδηγεί τον πατέρα του στον αλκοολισμό. Μια μέρα, ο Τσάρλι έχει μια τυχαία συνάντηση με έναν σκύλο που ονομάζεται Ρέινταρ και τον απομονωμένο κύριό της Χάουαρντ Μπόουντιτς, ο οποίος μένει σε ένα μοναχικό σπίτι στην κορυφή ενός λόφου, έξω από την πόλη. Ο κύριος Μπόουντιτς έχει μια μικρή αποθήκη στην αυλή του, από την οποία ακούγονται περίεργοι θόρυβοι. Μετά τον θάνατο του κυρίου Μπόουντιτς, ο Τσάρλι κληρονομεί μια κασέτα που αποκαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό. Η αποθήκη στην ιδιοκτησία είναι μόνιμα κλειδωμένη, κρύβοντας μια πύλη προς έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο σύγκρουσης του καλού με το κακό, όπου παραμονεύουν κακόβουλες δυνάμεις…

 

Ένα ταξίδι σε έναν μαγικό, τρομακτικό τόπο όπου τα θαύματα και η φρίκη γίνονται ένα. Ένα βιβλίο που μου άρεσε, ωστόσο σε αρκετά μέρη κουράστηκα από τις μεγάλες και πολλές περιγραφές -που άνετα θα μπορούσαν να ήταν μικρότερες. Μπερδεύονταν πολλά στοιχεία μαζί, μύθοι και παραμύθια. Όμως, η γραφή του Κινγκ είναι πάντα συναρπαστική και καθηλωτική.

 

 

Specials – Scott Westerfeld

Οι «Specials» είναι το τρίτο μέρος της σειράς Uglies του συγγραφέα Scott Westerfeld. Πρόκειται για επανέκδοση που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η μετάφραση ανήκει στην Καίτη Οικονόμου.

Η αφύσικη ομορφιά και οι επιπτώσεις της σε έναν κόσμο που δε μοιάζει και τόσο μακρινός, σε μια σειρά βιβλίων που θα σας αφήσει άφωνους.

Σ’ αυτό το βιβλίο συναντάμε πάλι την Τάλι και τους φίλους της, μόνο που η Τάλι δεν είναι η ίδια με πριν. Έχει υποστεί μια μεταμόρφωση που δεν την έχει κάνει ούτε Άσχημη ούτε απλή Όμορφη. Έχει γίνει Ειδική, ένα από τα πιο τρομακτικά και ισχυρά όντα, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τη γοητεία και το χάρισμά της, καθιστώντας την μια συναρπαστική σύντροφο ή έναν τρομερό εχθρό. Η Τάλι είναι ένα μοναδικό μείγμα από μια θανατηφόρα πολεμική μηχανή και ένα σαγηνευτικό πλάσμα με την επιρροή της να είναι απαράμιλλη. Τρομακτικά όμορφη, επικίνδυνα δυνατή, αφάνταστα γρήγορη. Σε κάθε κοινωνία, πρέπει να υπάρχει μια ομάδα που ενσταλάζει τον φόβο και η Τάλι έχει γίνει αυτή η μονάδα.

Παρά τις προκλήσεις, καταφέρνει να ξεχωρίζει ως εξαιρετική, ακόμη και ανάμεσα σε μια διαφορετική ομάδα ατόμων, με τρόπο αποκλειστικά δικό της και άξιο θαυμασμού. Ωστόσο, οι σημερινές συνθήκες αποδεικνύονται τρομερά δύσκολες.

Στο τρίτο αυτό βιβλίο κλείνει ένας κύκλος για να ανοίξει ένας άλλος, όπου όλοι θα τον ακολουθούν, όχι επειδή πρέπει ή επιβάλλεται, αλλά γιατί ο καθένας θα το διάλεγε.

 

 

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο φύλλο κυκλοφορίας της “Κ.Σ.” την Πέμπτη 24.08.23

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!