Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Οριοθετείται η φωτιά στα Μπαστάτικα, περίπου 200 στρέμματα στάχτη

NEA ENHMΕΡΩΣΗ 9 μ.μ.: Η φωτιά στα Μπαστάτικα έχει οριοθετηθεί, ενώ έχει κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Π.Υ. περίπου 200 στρέμματα.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7 Μ.Μ. Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά στα Μπαστάτικα, αν και δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί. Σύμφωνα με πηγές της Π.Υ. υπάρχουν ακόμα μικροεστίες, ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού απο τα αεροσκάφη Πεζετέλ και Κάναντερ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6.20 : Μεγάλη η φωτιά στη Νότια Κέρκυρα. «Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

*Δύο κάναντερ που ήρθαν προς ενίσχυση επιχειρούν απο αέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6 Μ.Μ.: ENIΣXYONTAI OI ΔYNAMEIΣ ΣTHN ΠYPKAΓIA ΣTHN ΠEPIOXH MΠAΣTATIKA KEPKYPAΣ KAI ΣYNOΛIKA EΠIXEIPOYN 25 ΠYPOΣBEΣTEΣ, 8 OXHMATA, 2 A/Φ KAI ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ  2 PZL

 

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εντολή εκκένωσης σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΝΔΗ στο Νεοχώρι στη Νότια Κέρκυρα όπου που έχει ξεσπάσει δυνατή φωτιά και έως τώρα είναι ανεξέλεγκτη.

Στην κυριολεξία μάχη δίνουν ντόπιοι και πυροσβέστες καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή με τους ανέμους να είναι ισχυροί τοπικά 6 Μποφόρ.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή Μπαστάτικα.
Πούλμαν ήδη κατεβαίνουν στη Λευκίμμη για να παραλάβουν κατοίκους.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!