Quantcast
SLIDERΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ούτε μια διακομιδή από την Κέρκυρα σύμφωνα με το Αρχηγείο Λ.Σ…. Βάσει των πραγματικών στοιχείων, πόσες;

Συνήθως οι δημοσιογράφοι, που γράφουν και στα sites, ξεκινούν την ημέρα τους και κλείνουν τ0 βράδυ τους, κάνοντας μια “σάρωση” σε γενικά και βασικά sites ώστε να σιγουρευτούν πως δεν τους έχει ξεφύγει κάτι…

Έτσι κι εγώ λοιπόν, εκτός από τις ενημερώσεις από τα βασικά sites κυρίως πληροφοριών, όπως είναι του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος κλπ, συνηθίζω να μπαίνω στο  site του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ενημερώνει τις ειδήσεις του μια με δυο φορές το πολύ, μέσα στην ημέρα. Από αυτό το site λοιπόν, ενημερώνομαι, μεταξύ των άλλων και για τις διακομιδές ασθενών που γίνονται από τις περιοχές που μας ενδιαφέρουν γεωγραφικά, δηλαδή Κέρκυρα, Διαποντια νησιά, Παξοί και Ιόνια νησιά, με αυτήν την σειρά. Μέχρι λοιπόν και πριν δυο εβδομάδες, όπως γνωρίζει η πλειονότητα των κατοίκων της Κέρκυρας αλλά και των αναγνωστών μας, καταγράφαμε καθημερινώς διακομιδές ασθενών έως και τρεις ή τέσσερις την ημέρα, άλλες μια διακομιδή και σπανίως καμία. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ίσως και τρεις, το site του Αρχηγείου του Λιμενικού, δεν έχει αναφέρει ούτε μια διακομιδή ασθενούς από την Κέρκυρα ή τους Παξούς (από τα Ιόνια νησιά αναφέρει, όπως και ατυχήματα κλπ). Ενημερώνει κανονικά για όλες τις διακομιδές από όλη την χώρα, που φυσικά γίνονται με δυνάμεις του λιμενικού. Η Κέρκυρα άφαντη.

Αρχικώς σκέφτηκα είναι τυχαίο. Στη συνέχεια ξεχάστηκα αλλά τις τελευταίες μέρες το παρακολουθώ με μεγαλύτερη συνέπεια πολλές φορές μέσα στη μέρα. Η Κέρκυρα ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ στις ανακοινώσεις. Γνωρίζοντας ωστόσο, ότι έχει γίνει διακομιδή ασθενούς από τους Παξούς η οποία δεν έχει καταγραφεί, αναζητώ στοιχεία.

Τελικώς, οι υποψίες μου φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, διακομιδές ασθενών γίνονται κανονικά με σκάφη του λιμενικού, αφού έτυχε να το μάθω από συγγενή ασθενούς. 

Και τώρα, αν φτάσατε να διαβάζετε ως εδώ το κείμενο, θα καταλάβατε την απορία μου.

-Γιατί δεν ανακοινώνονται οι διακομιδές ασθενών που γίνονται με σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα;

-Είναι δυνατόν να αποκρύπτονται τέτοια στοιχεία; Και αν ναι, γιατί; Αφού ο αριθμός των διακομιδών είναι στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια και γίνονται βάσει πρωτοκόλλου και οδηγιών.

-Υπάρχει κάποια “μη ειπωμένη” εντολή να “πέσουν” οι τόνοι για το νοσοκομείο της Κέρκυρας και έτσι, κάποιος αποφάσισε να μην αναφέρονται οι διακομιδές της Κέρκυρας;

Θα μου πείτε είναι τόσο σημαντικό; 

Προφανώς, θα απαντήσω. Προφανώς είναι ακραία σημαντικό η έλλειψη πληροφοριών ή “κατευθυνόμενων” πληροφοριών. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να μη μιλούσαν οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και όλοι να νομίζαμε πως όλα βαίνουν καλώς και το Νοσοκομείο, εν προκειμένω, καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών κάθε ασθενούς, που αυτό είναι ψέμα και δε συμβαίνει σε κανένα Νοσοκομείο της χώρας.

Το θέμα δεν είναι σε αυτή τη φάση, γιατί γίνονται διακομιδές αλλά γιατί δεν ανακοινώνονται; Ποιος θέλει να αποκρύψει τι, από τους Κερκυραίους και τους κατοίκους αυτού του Νομού; Το ότι δεν λέγονται δεν σημαίνει πως δεν γίνονται και αυτό είναι διπλά επικίνδυνο.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!