Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο στις 17 Φεβρουαρίου – Οι δράσεις (video)

Με αιτήματα την εξάμηνη κάλυψη των  εποχιακά εργαζομένων με επίδομα ανεργίας που σήμερα ισχύει για τρεις μήνες, την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επανέναρξη ισχύς των τριετιών και της προϋπηρεσίας στον Τουριστικό Κλάδο και τα ευνοϊκά, για τους εργαζόμενους, κίνητρα προκειμένου να καλύψουν την λεγόμενη τεράστια ζήτηση στις τουριστικές επιχειρήσεις, το Εργατικό Κέντρο προχωράει στην οργάνωση του αγώνα με κορύφωση το παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο στις 17 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά στα προβλήματα που ταλανίζουν τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων κυρίως αυτής της εβδομάδας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης στο πλαίσιο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα εύρεσης εργαζόμενων σύμφωνα με τους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα. Την ίδια ώρα το επίδομα ανεργίας παραμένει στους τρεις μήνες και κουτσουρεμένο ενώ την ίδια ώρα, εργαζόμενοι όπως στα θαλάσσια σπορ, στα ταξί, στο αεροδρόμιο, στα τουριστικά γραφεία, για να μπορέσουν να λάβουν επίδομα ανεργίας, πρέπει είτε να συμπληρώσουν 176 ένσημα, είτε να απασχολεί η επιχείρηση τα 4/5 των εργαζόμενων ως εποχιακούς», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Πελάης.

Υπό την πίεση των προβλημάτων δήλωσε ότι το ΕΚΚ ξεκινά εγκαίρως έντονη δράση οπου θα απευθυνθεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέρη και σε άλλα Εργατικά Κέντρα, ώστε με κοινό αγωνιστικό μέτωπο να καταφέρουν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να «απλώσουν» το επίδομα ανεργίας στους έξι και να υπάρχουν ίδιοι όροι και προϋποθέσεις για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους στις εποχιακές τουριστικές περιοχές. Με τα προαναφερθέντα αιτήματα, προχωρούν στις στις 17 Φεβρουαρίου σε παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο.

 

Η οργάνωση του αγώνα με το βλέμμα στο συλλαλητήριο

Έως λοιπόν το συλλαλητήριο, ο πρόεδρος ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΕΚΚ θα συναντηθεί με κάθε κλάδο εποχιακά εργαζομένων, κάθε επιχείρησης σε κάθε τόπο. Βάσει του προγραμματισμού αυτής της εβδομάδας, οι συσκέψεις είναι οι εξής:

-Τρίτη (σήμερα) στις 18:00 στο Δημαρχείο στην Αχαράβη

-Τετάρτη στις 18:00 στην Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολιού 

– Πέμπτη στο ΕΚΚ στις 10:00 με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Ελαία

– Παρασκευή στο ΕΚΚ στις 10:00 με τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων Αίολος και Kontokali Bay 

-Σάββατο στις 10:00 στο EKK σύσκεψη με εργαζόμενους του Kerkyra Golf

– Σάββατο στις 18:00 στο Γυμνάσιο Λευκίμμης.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

φωτό αρχείου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!