Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παραδίδονται 18 απινιδωτές στα σχολεία Β/θμιας εκπαίδευσης του Κεντρικού Δήμου

Με 18 απινιδωτές εξοπλίζονται τα Γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου το πρωί της Παρασκευής, παρουσία της Δημάρχου Μ. Υδραίου. Πρόκειται για έναν απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος αγοράστηκε με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ίδιου δήμου, και συνολικό κόστος περίπου 29.000€

Η παράδοση των απινιδωτών θα συνοδευτεί με την κατάλληλη εκπαίδευση των ιθυνόντων των σχολείων, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Χρήστος Κυπριώτης.

Υδραίου: Είμαστε στον σωστό δρόμο

Για την απόκτηση των 18 απινιδωτών για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης, μίλησε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Εξήγησε πως θα τοποθετηθούν σε αύλειους χώρους σχολείων και εκεί που υπάρχει αθλητική δραστηριότητα. «Είμαστε εδώ με ανθρώπους που έχουν συμβάλει σε αυτό ο καθένας από τη θέση τους. Ευχαριστώ τον κ. Κωστάλη που με τη βοήθεια της κας. Λάσκαρηδιενήργησαν την όλη γραφειοκρατική και διοικητική διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η δαπάνη από τα χρήματα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ευχαριστώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σκούπουρα, την εντεταλμένη σύμβουλο κα. Ζερβού, τον δημοτικό σύμβουλο – εργαζόμενο του ΕΚΑΒ Σπ. Πουλή, όπως και τον Χρήστο Κυπριώτη, ως πρόεδρο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, καθώς δε θα μπορούσε να γίνει αυτή η διαδικασία χωρίς την συνεργασία μας.

Αυτοί οι απινιδωτές, την καλοκαιρινή περίοδο θα τοποθετηθούν σε πόλη και τουριστικές περιοχές. Είμαστε στο σωστό δρόμο, γινόμαστε καλύτεροι και δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές» κατέλεξε στη δήλωσή της η κα. Υδραίου

 

 

Σπ.Πουλής: Είναι μια πρωτοπορία

Για πρωτοπορία μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πουλης, ο οποίος έκανε την παρουσίαση της λειτουργίας των απινιδωτών, ενώ ως υπεύθυνος Υγείας του κεντρικού Δήμου, ανέφερε πως θα παραδοθούν επιπλέον 200 απινιδωτές σε κοινότητες του Δήμου ενώ θύμισε πως επιπλέον δυο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας, παραδόθηκαν ήδη στα Αστυνομικά Τμήματα Λευκιμμαίων κα Παλαιοκαστριτών. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως η χρήση είναι εύκολη αλλά χρειάζεται ψυχραιμία.

 

Ζερβού: Η Σχολική Επιτροπή βρήκε το ρόλο της – Είναι νομικό πρόσωπο, όχι διεκπεραιωτής

Η αναγκαιότητα των απινιδωτών είναι ξεκάθαρα σημαντική, τόνισε αρχικώς στην τοποθέτησή της η εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα παιδείας Μαρία Ζερβού, η οποία μίλησε για το ρόλο των Σχολικών Επιτροπών που εποπτεύει. «Θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά και να προλαμβάνουμε. Επίσης ευχαριστώ τη Δήμαρχο και το νομικό μας πρόσωπο, που δεν είναι απλά σχολική επιτροπή. Έλαβε την πρέπουσα μορφή της ως νομικό πρόσωπο αναλαμβάνοντας το ρόλο που τους αρμόζει. Ευχαριστώ τον κ. Κωστάλη που εποπτεύω τις Σχολικές Επιτροπές», κατέληξε.

Κ. Κωστάλης: Το όραμα ενός έτους υλοποιήθηκε

Για το όραμα της σχολικής επιτροπής β’ βαθμού που υλοποιήθηκε με την συγκεκριμένη αγορά, μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Κωστάλης. Ανέφερε πως πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση που ελήφθη για τη χρηματοδότηση των 18 απινιδωτών και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δήλωσε πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην προμήθεια των απινιδωτών δεδομένης της έλλειψής τους.

 

Χρ. Κυπριώτης: Στη διάθεση μαθητών και καθηγητών για την εκπαίδευση χρήσης  

 

Τέλος, στη διάθεση όλων θα είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν καθηγητές και μαθητές, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης.

«Πολύ σπουδαία μέρα λόγω της προμήθειας των απινιδωτών. Είναι σπουδαίο αυτός ο δήμος να κάνει τέτοιες κινήσεις ώστε και οι νέες γενιές να κατανοήσουν τη διαδικασία της ανάνηψης, τη χρησιμότητα των πρώτων βοηθειών και τι σημαίνει να σώζουμε έναν άνθρωπο. Από πλευράς ΕΚΑΒ, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους καθηγητές και τους πολίτες που θα χρειαστούν την εκπαίδευσή μας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!