Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παρουσία Πέτσα η επίσημη δοξολογία γα την Ένωση των Επτανήσων

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Εκπροσωπος της Κυβέρνησης είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Οι εκδηλωσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριος.

Στις 11.00 θα γίνει ο Πανηγυρικός της Ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, θα εκφωνήσει ο Ιστορικός Ερευνητής Σπύρος Π. Γαούτσης, Γραμματέας -Αρχειοφύλακας Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας,
με θέμα: “…Η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης έκαστου λαού, είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα…”.

Από το ψήφισμα της Θ΄Ιόνιας Βουλής (1850).

Στις 11.45 θα γίνει η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας, Φιλαρμονική Ένωση Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!