Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Σπύρου Μονοπωλη

«Tου νου και της καρδιάς» Ποιήματα 1963-2022, Κύκλος Α’ Στοχασμοί» 

Eκδόσεις “image”, Οκτώβρης 2022

Ο άξιος συμπατριώτης μας Σπύρος Μονόπωλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ στη Βαλτιμόρη, ΗΠΑ. Σταδιοδρόμησε και διαμένει εκεί. Επισκέπτεται το νησί μας κάθε καλοκαίρι για τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Αποτελεί τιμή για τις εκδόσεις μας η ποιητική συλλογή του. Αποτελούν αξία οι σκέψεις αξιόλογων ανθρώπων. Ο Σπύρος Μονόπωλης έχει πολλές ευαισθησίες, πηγαίο λυρισμό, κριτική ματιά και οξυδέρκεια. Είναι οπωσδήποτε τεχνίτης του λόγου. Έχει δε θητεία 60 χρόνων ως θεράπων των μουσών και είναι βαθιά ανθρωπιστής που δεν το συναντάς πάντα στους ποιητές.

Ποίησή του έχει συμπεριληφθεί στην «Ποιητική Ανθολογία Άγκυρας της Νέας Ελληνικής Γενιάς», στην «Ανθολόγηση Κερκυραίων Ποιητών» της Ευανθίας Μεταλληνού-Παπαδάτου και στην «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» Χάρη Πάτση. Το ποίημά του «ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ!» το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στην συλλογή βραβεύτηκε στον «Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης 2021» του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί και σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

H ποιητική συλλογή του «του νου και της καρδιάς» μόλις κυκλοφόρησε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2022 Ο ποιητής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απέδωσε ποιήματα της συλλογής του. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κα Μαρία Μάνδυλα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας οι οποίοι στήριξαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιατρείου. 

 

Ευχαριστώ τους αξιόλογους ομιλητές της εκδήλωσης για την συμμετοχή τους: τον κ. Θεόδωρο Παπά, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το κ. Δημήτρη Κονιδάρη, συγγραφέα, ο οποίος, λόγω ανωτέρας βίας, δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και είχα τη χαρά να διαβάσω την ομιλία του και στίχους που επέλεξε από τη συλλογή.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον ποιητή Σπύρο Μονόπωλη ο οποίος μου εμπιστεύτηκε το έργο του για να επιμεληθώ γραφιστικά την έκδοση.

 

Εύχομαι οι παρευρισκόμενοι, στην παρουσίαση, να άγγιξαν και να ταξίδεψαν στον κόσμο του Σπύρου Μονόπωλη μέσα από την ποίησή του. 

Από τη Δευτέρα η ποιητική συλλογή θα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

 

Για τις εκδόσεις “image”

Ελβίρα Μεταλληνού

γραφίστρια -εκδότρια

 

 

foto parousiasi poiisi

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!