Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στους δρόμους ξανά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τοπική ΣΣΕ και καταπολέμηση φτώχειας

Στους δρόμους βγήκαν ξανά σήμερα ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό.  Τα αιτήματα αφορούν στην υπογραφή τοπικής ΣΣΕ με αυξήσεις, ικανοποιητικά επιδόματα ανεργίας και επιδόματα σε κλάδους εποχικών εργαζομένων που δεν συγκεντρώνουν τα απαραίτητα ένσημα, εφάπαξ στην 20ετία και καταπολέμηση της ακρίβειας με μείωση τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ για είδη πλατιάς κατανάλωσης.

O πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να ζητούνται 100.000 επιπλέον θέσεις στον τουρισμό και να μην δίδονται κίνητρα ώστε οι θέσεις αυτές να καλυφθούν προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Παράλληλα τόνισε ότι ο τουρισμός χρειάζεται όχι ανειδίκευτους εργάτες αλλά εξειδικευμένο και διαρκώς εκπαιδευόμενο προσωπικό, προκειμένου να αναπτύξει ποιοτικά ανταγωνιστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του διαρκώς αυξανόμενου διεθνούς ανταγωνισμού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!