Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό (vid-φωτ)

Mε στόχο την εξασφάλιση εισοδήματος για τον κλάδο, τέτοιο που να μπορούν όλοι οι συνάδελφοί τους να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους και παράλληλα να ληφθούν μέτρα για πάγωμα λογαριασμών και διαγραφή χρεών, πραγματοποίησε συλλαλητήριο το Συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό Κέρκυρας, το πρωί της Παρασκευής στην Πόρτα Ριάλα. Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην «Ανουντσιάτα» για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

To Συνδικάτο είχε εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 4 του Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισαν δυναμικότερα  και πιο οργανωμένα τους αγώνες του κλάδου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγώνες.

 Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου Στ. Πελάης Με την απεργιακή αυτή κινητοποίηση ανοίγει ένας νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με άμεσο στόχο τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εισοδήματος και λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους. Παλεύουμε για:

  • Την επέκταση του προγράμματος στήριξης στο ύψος της κλαδικής σύμβασης και την ένταξη σε αυτό των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό,
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους μήνες μέχρι την επαναπρόσληψή 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Πάγωμα και διαγραφή χρεών προς εφορία, τράπεζες, εταιρίες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης,
  • Επαναφορά της 20ετίας για το εφάπαξ των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων,
  • Μέτρα για την πολύπλευρη και ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οργανώνουμε και εντείνουμε την πάλη μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!