Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Σχεδόν 55.000€ για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στο Δήμο Κ. Κέρκυρας παρά την άρνηση του Δημ. Συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ – Σχεδόν 55.000 ευρώ εγκρίθηκαν για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του δημου Κεντρικής Κέρκυρας από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δημου που «χρεώνονται» στον προϋπολογισμό του 2020. Ωστόσο, σχετική γνωμοδοτική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο η οποία ήταν αρνητική γεγονός που γεννά ερωτήματα σε σχέση με το ρόλο του συμβουλίου έναντι της απόφασης.

Θεση επι του θέματος έλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός ύμνου κος σε ζητήματα εθελοντισμού και επικεφαλής της πάταξης ΚΕΡΚΥΡΑ ΨΗΛΑ Σπύρος Νεράτζης ο οποίος αναρωτιέται ποιος ο λόγος της απόφασης αφού με μια εντολή, το ποσό των 55.000€ δεσμευτεί για την αγορά νέου χριστουγεννιάτικου  διακόσμου.

 

Η ανακοίνωση Νερατζη

Κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητικός στην δημιουργία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων μετά μάλιστα από την μεγάλη χαρά που έδωσαν οι ανάλογες εκδηλώσεις την προηγούμενη χρονιά.

Ακόμη και σε αυτές της δύσκολες ώρες της καραντίνας οφείλουμε να ευελπιστούμε και να σχεδιάζουμε.

Μας προκαλεί έκπληξη όμως η σημερινή απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και η απόφαση για την έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και για την δέσμευση του ποσού των 54.994 ευρώ.

Η έκπληξη μας αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έλαβε υπόψη της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια απόφαση στην οποία κανείς δεν διαφώνησε για την δημιουργία των εκδηλώσεων αλλά με την ύπαρξη προυπολογισμού, σχετικών αδειοδοτήσεων και την πρόβλεψη του ανάλογου προσωπικού. Στοιχεία που έλλειπαν και για αυτό καταψηφίστηκε η ανάλογη εισήγηση.

Απορούμε επίσης, από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, γιατί έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ?

Δεν ήταν απαραίτητη η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και το έφερε η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του Δημοκρατικού ρόλου του Συμβουλίου μας και της ευρύτερης συνεργασίας ? και αν είναι έτσι γιατί δεν έλαβε υπόψη της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου?

Δεν γνώριζε ότι δεν είναι απαραίτητη η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ?

Κανείς  μας δεν είπε όχι στην οργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αλλά όχι με μεθοδεύσεις που δεν συνάδουν με τις αποφάσεις των πολιτικών μας οργάνων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!