Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τέλος Αυγούστου ανάβουν οι μηχανές για τα έργα σε Πέραμα, Αγίους Δέκα, Σταυρό και Βιρό (φωτό – video)

Την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου αναμένεται να ανάψουν τα μηχανήματα για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από την επέλαση του «Μπάλλου» τον περσινό Οκτώβριο.

Δέκα μήνες μετά, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα έργα, αφού την Παρασκευή η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου κ. Φατούρο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήσαν, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων και Κέρκυρας, Μ. Ορφανουδάκη και Κ. Ζορμπά αντιστοίχως.

 

Οι παρεμβάσεις και το κυκλοφοριακό ζήτημα

Η Διαδικασία της αυτοψίας, της σύνταξης μελετών και της δέσμευσης της πίστωσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ξεκίνησαν τον περασμένο Φθινόπωρο, είπε ενημερώνοντας η κα. Κράτσα.  Συμπλήρωσε πως οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν στο κρίσιμο σημείο του Περάματος, θα προχωρήσει στον Σταυρό, στο Βιρό, στους Αγίους Δέκα, με παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν και την κυκλοφορία, λόγω του πολυσύχναστου της περιοχής. Η σειρά των παρεμβάσεων έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση της ομαλής κυκλοφορίας., καθώς το δυσκολότερο είναι το τμήμα του Περάματος, κατέληξε στις δηλώσεις της.

 

 

 

Ορφανουδάκης: Πρώτα οι εργασίες στο οδικό δίκτυο Σταυρός – Άγιοι Δέκα

Τρία ακόμα σημεία που προβλέπεται η αποκατάσταση είναι ο Βιρός, ο Σταυρός και οι Άγιοι Δέκα, ανέφερε αρχικώς ο αντιπεριφερειάρχης Μ. Ορφανουδάκη, καθώς σε αυτά τα σημεία έγιναν κατολισθήσεις πρανών και αποκολλήσεις στοιχείων. Όπως σημείωσε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες ετοίμασαν ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες της άμεσης αποκατάστασης του οδικού τμήματος Σταυρού – Αγίων Δέκα με σκοπό την εκτροπή της κυκλοφορίας από και προς το Νότο μέσω αυτού του δικτύου, την περίοδο που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Πέραμα λόγω των εργασιών αποκατάστασής του.

 

 

 

Κ. Ζορμπάς: Η Περιφέρεια κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά

Η Περιφέρεια στους χρόνους κινήθηκε πολύ γρήγορα και άμεσα, με την εκπόνηση της μελέτης για το Πέραμα όπου ήρθε στην Κέρκυρα ειδικό μηχάνημα από τη Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, τονίζοντας τόσο τη δυσκολία της κατάστασης για την εκπόνηση της μελέτης, όσο και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησε η Περιφέρεια,

 

 

 

 

Φατούρος: Έχουμε τη μελέτη στα χέρια μας, είμαστε έτοιμοι

Μπορούμε άμεσα να εφαρμόσουμε την τεχνική μελέτη, δήλωσε ο ανάδοχος του έργου κ. Φατούρος, ο οποίος σημείωσε πως οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν, ύστερα από υπόδειξη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ, στο δρόμο των Αγίων Δέκα – Σταυρού για την ομαλή εκτέλεση του έργου στο Πέραμα. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, απάντησε πως θα κατατεθεί στην Περιφέρεια την επόμενη εβδομάδα ενώ βάσει της σύμβασης είναι διάρκειας ενός έτους, με τις εργασίες να ξεκινούν στο τέλος Αυγούστου.

 

 

 

Η τεχνική Περιγραφή

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκτέλεση όλων των επειγόντων αναγκαίων έργων για την αποκατάσταση των υποδομών ώστε να καταστούν λειτουργικές μετά τις βλάβες που υπέστησαν από την θεομηνία που έπληξε την Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 2021.

Οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμούς και αποκατάσταση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων, καθαρισμούς αποδεκτών, άρσεις καταπτώσεων, αντιστήριξη πρανών , ανακατασκευή τεχνικών έργων που αστόχησαν, καθαρισμούς οδοστρωμάτων, ανακατασκευή τμήμα των οδοστρωμάτων.

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την επίτευξη της ασφαλούς βατότητας.

Περιλαμβάνονται επίσης οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την επαναφορά στην ικανοποιητική λειτουργία των συνόδων αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση υφιστάμενων η κατασκευή νέων αναγκαίων συνόδων τεχνικών έργων όπως γέφυρες, τάφροι, οχετοί.

Επιπλέον περιλαμβάνει ανάγκες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας όπως στηθαία ασφάλειας, διαγραμμίσεις κλπ.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!