Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Όλα τα είχε η επίσκεψη Κεραμέως: Εγκαίνια 4ου Λυκείου, διαμαρτυρίες, selfies, επισκέψεις σε σχολεία

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράλσειο από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ξεκίνησε η διαμαρτυρία ενόψει της άφιξης, λίγη ώρα αργότερα, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, με σκοπό να εγκαινιάσει το 4ο Λύκειο, που στεγάζεται πίσω από το Πρότυπο 2ο ΕΠΑΛ στην πίσω πλευρά των Δικαστηρίων.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οργανωμένα με πορεία διαμαρτυρίας κατέφθασαν στο 4ο ΕΠΑΛ, ωστόσο περιορίστηκαν, με εντολή αστυνομίας, σε έναν χώρο έξω από το 4ο Λύκειο από την κάτω πλευρά του. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή από το Μαράλσειο έως και τα σχολεία που επισκέφθηκε η Υπουργός.

Μάλιστα, ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους βρίσκονταν και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ το οποίο επισκέφθηκε η Υπουργός, καθώς αποτελεί Πρότυπο σχολείο, ενώ επισκέφθηκε και δυο σχολικές αίθουσες εν ώρα μαθήματος, όπου συνομίλησε με τους μαθητές, ρωτώντας τους για τις σπουδές που επιθυμούν να κάνουν με στόχο την επαγγελματική τους κατάρτιση. Στον αντίποδα των διαμαρτυριών, οι μαθητές που έσπευσαν να συνομιλήσουν μαζί τους και να βγάλουν μερικές selfie φωτογραφίες με την υπουργό, η οποία με χαρά δέχθηκε, αστειευόμενη μάλιστα μαζί τους.

Στην είσοδο του 1ου ΕΠΑΛ, που βρίσκεται μπροστά από το 4ο Λύκειο, την υποδέχθηκε η Δήμαρχος Μερόπή Υδραίου, με του αντιδημάρχους της και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζορμπάς με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου  Ν. Μουζακίτη. Λίγο αργότερα κατέφθασε και η περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα. Με τους αιρετούς, δεν έλειπε όπως ήταν φυσικό, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Αγγελόπουλος.  Στο σχολείο η υπουργός κατέφθασε συνοδευόμενη από τον βουλευτή Στ. Γκίκα.

Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ

Η πρώτη στάση της Ν. Κεραμέως ήταν στο Πρότυπο σχολείο, 2ο  ΕΠΑΛ όπου επισκέφθηκε σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους μαθητές. Στη συνέχεια, έκοψε την κορδέλα στο 4ο Λύκειο που λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο. Ακολούθησε η τελετή αγιασμού, υπό τους ήχους των συνθημάτων έξω από το σχολείο.

Αρχικώς μίλησε η Δήμαρχος με έναν συνοπτικό απολογισμό για τα έργα σε σχολικά κτίρια που έχουν ξεκινήσει, κάποια έχουν παραδοθεί και άλλα εξελίσσονται ενώ στη συνέχεια μίλησε η υπουργός όπου και ανακοίνωσε την τοποθέτηση εξοπλισμού, δηλαδή ψηφιακών πινάκων σε κάθε τμήμα κάθε σχολείου ξεχωριστά σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή Γυμνασίων. Λυκείων και Ε’ και ΣΤ’ των τμημάτων των δημοτικών σχολείων της χώρας. Δήλωσε πως είναι πολύ ικανοποιημένη, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι χρειάστηκαν 10 χρόνια και η συνεργασία τριών δημοτικών και περιφερειακών Αρχών για την ολοκλήρωση του 4ου Λυκείου, καθώς και πολλών υπουργείων. Αναφέρθηκε στις χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν μετά από δέκα χρόνια και επισήμανε πως η σχολική χρονιά (και) για την Κέρκυρα, ξεκίνησε δίχως ελλείψεις εκπαιδευτικών και χωρίς κενά στις αίθουσες.

Στο πλαίσιο ωστόσο των δηλώσεων της στα ΜΜΕ, απέφυγε να σχολιάσει τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η δήλωση Γκίκα

Η δήλωση της Ρ. Κράτσα

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ/@kerkyrasimera

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!