Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Όλοι μια αλυσίδα για τη διάσωση του 14χρονου – Το «ευχαριστώ» της μάνας!

Είναι γεγονός πως συχνά ως πολίτες αυτού του τόπου, μας δίνονται οι ευκαιρίες να γκρινιάζουμε και ίσως όχι άδικα πολλές φορές, για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα με τα γνωστά υπαρκτά προβλήματά του. Ωστόσο όταν κάποιοι άνθρωποι, μέσα σε αυτό το ίδιο σύστημα, καταφέρουν με αυτοθυσία και πείσμα να το κάνουν να λειτουργεί για το καλό των συμπολιτών τους, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες και τις δυσλειτουργίες του, τότε γίνονται θαύματα και όλα μοιάζουν σα να ζούμε σε άλλη χώρα.

Την Πέμπτη 12, Ιανουαρίου 2023 ζήσαμε ως οικογένεια μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση υγείας για τον 13,5χρονο παιδί μας. Η κατεπείγουσα διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίθηκε από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, απαραίτητη καθώς έκριναν πως κινδύνευε άμεσα η ίδια του η ζωή. Από την στιγμή εκείνη στήθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο ανάμεσα σε γιατρούς, νοσηλευτές, λιμενικούς, διασώστες του ΕΚΑΒ και οδηγοί, καθώς και το πλήρωμα του αεροπλάνου του ΕΚΑΒ, σε μια γραμμή ζωής που ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας για να τελειώσει επιτυχώς στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα. Μόνο με ευγνωμοσύνη μπορούμε να αναφερθούμε σε όλους εκείνους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των εξωτερικών ιατρείων, των διευθυντών της Παιδιατρικής και εκείνης της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και τους νοσηλευτές και τους γιατρούς των ως άνω κλινικών του Νοσοκομείου μας, που μετά την ιατρική τους γνωμάτευση, μας βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά να μεταφέρουμε το παιδί μας εκεί που έκριναν πως υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό περιστατικό της υγείας του.

Ευγνωμοσύνη στο πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Τομέα Κέρκυρας που μας μετέφεραν στην μαρίνα Γουβιών, του ταχύπλοου του Λιμενικού Σώματος, που με την συνοδεία γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας μας μετέφεραν άμεσα στην Ηγουμενίτσα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Τομέα Ηγουμενίτσας που με συνοδεία γιατρού και πάλι μας μετέφεραν στο αεροπλάνο του ΕΚΑΒ που μας περίμενε ήδη στα Γιάννενα με γιατρό και  διασώστες, εκτός των πιλότων. Το άλλο πλήρωμα του ασθενοφόρου ΕΚΑΒ Αθηνών με διασώστη και γιατρό που μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» και εν συνέχεια τους νοσηλευτές και τους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων της ΜΕΘ  και της παιδιατρικής κλινικής καθώς επίσης του καρδιολογικού τμήματος στο Αγλαΐα Κυριακού, που μας περίμεναν έτοιμοι, πρόθυμοι και υποστηρικτικοί.

Τέλος την παιδοκαρδιολόγο  του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου που, ενώ είχε να μεταβεί σε συνέδριο την επόμενη μέρα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις την ενημέρωσαν ότι ο ασθενής είναι παιδί που την Κέρκυρα δήλωσε χωρίς να το σκεφτεί πως η ίδια θα διενεργήσει την μαγνητική τομογραφία και την γνωμάτευση αυτή.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, επιστήμονες και απόλυτοι γνωστές της δουλειάς που ο καθένας τους διεκπεραίωσε άψογα εκείνη τη μέρα για τις ανάγκες μας, πιστεύουμε πως μέσα στις υπαρκτές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στο χώρο της υγείας που δραστηριοποιούνται, κατάφεραν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο ενός συστήματος που το πρωτεύον είναι η ζωή του ασθενούς. Όμως τα συστήματα δεν είναι απρόσωπα και το συγκεκριμένο που εμείς ως οικογένεια βιώσαμε εκείνη την ημέρα, έχει τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά όλων αυτών των ανθρώπων στους οποίους με ευγνωμοσύνη ξαναλέμε, αναφερθήκαμε παραπάνω.

 

Με εκτίμηση, Αλεξάνδρα Σγούρου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!