Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – 17ο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ: Βροντερό μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά

Βροντερό, μαζικό, εντυπωσιακά ενθουσιώδες και τρυφερό μήνυμα απαίτησης μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την ουσία της ζωής και την ειρήνη έστειλαν εκατοντάδες παιδιά 16 συλλόγων το Σάββατο 25 Ιούνη στην Κάτω Πλατεία στο 17ο φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 7 ποδοσφαιρικές ακαδημίες (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ και ΡΟΜΑ), 6 ομάδες μπάσκετ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ, ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΣΧΕΡΙΑ, RUNNER, ΦΑΙΑΚΑΣ) και 2 σύλλογοι Χάντμπολ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) με 400 αθλητές ενώ το παρακολούθησαν πολλοί θεατές, κυρίως γονείς αλλά και φίλοι του υγιούς αθλητισμού.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα γεμάτο αθλητικό, διαπαιδαγωγικό και διασκεδαστικό τρίωρο και μια μικρή γιορτή – τελετή λήξης. Στο αθλητικό του κομμάτι τα παιδιά αγωνίστηκαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χάντμπολ και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς που είχαν συμβολικό χαρακτήρα (επιδεξιότητας – εξέλιξης, κυκλοφορίας – φιλίας, πάσας – συλλογικότητας, ταχύτητας σουτ – αγωνιστικότητας, ευστοχίας – αφοσίωσης).

Ο χώρος της Κάτω Πλατείας ήταν έτσι διαμορφωμένος για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δραστηριότητες. Στο κέντρο του δέσποζαν διακοσμητικές μασκότ με τα ονόματα των ομάδων και το σήμα της ειρήνης ενώ παντού κυριαρχούσαν τα συνθήματα του ΕΣΥΝ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.

Στην τελετή λήξης υπήρξε διαδικασία παράδοσης της μπάλας και της σημαίας των αγώνων από τους αθλητές στο ΕΣΥΝ και ένα συγκινητικό αντιπολεμικό θεατρικό δρώμενο που το εμπλούτισαν καλλιτεχνικά η Σχολή Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ και το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου του Αη Μαθιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις. Στα πλαίσια τους δόθηκαν έπαθλα στους νικητές των διαγωνισμών, κύπελλα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες και μετάλλια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους χορευτές. Οι βραβεύσεις έγιναν από τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΥΝ Ν. Πέρρο, Γ. Αναγνωστοπούλου, Σ. Μπουχάγιαρ και Ε. Ξάνθου, τα μέλη του επιστημονικού δυναμικού της μονάδας απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» Μ. Τζωρτζοπούλου και Η. Μιχαλαρέα, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σταμάτη Πελάη, τη γραμματέα της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Κατερίνα Βάρελη και τους προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας Δ. Μεταλλινό και Π. Παπαδάτο.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ Κώστας Ρούσσινος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο φεστιβάλ και όσους το στήριξαν οικονομικά (Π.Ι.Ν., Εργατικό Κέντρο, Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ, Ιατρικό Σύλλογο, Οδοντιατρικό Σύλλογο, Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών) και με αθλητικό υλικό (Σχερία, Όλυμπο, Κερκυραϊκό, Runner Αχιλλέα Νυμφών), ενώ επισήμανε την ανάγκη αγωνιστικού βηματισμού για τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας όπου θα εξασφαλίζει την ουσία της ζωής, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εργασία αλλά και την ειρήνη. Καυτηρίασε ακόμη τους υποστηρικτές των πολιτικών της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και τόνισε πως το ΕΣΥΝ μαζί με τους κοινωνικούς φορείς διεκδικεί μέτρα πρόληψης και δομές συμβουλευτικής και θεραπείας. Τέλος ανέφερε ότι το 17ο φεστιβάλ θα ολοκληρώσει το ταξίδι του την Κυριακή 3 Ιουλίου με βραδιά θεάτρου, ποίησης και χορού στη Νότια Κέρκυρα, στον Αη Μαθια

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!