Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Σύσκεψη εκπαιδευτικών με αφορμή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Τη Δευτέρα 19/07, με αφορμή την κατάθεση στην βουλή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της ΝΔ, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας και οι Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Κέρκυρας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητή τον Δημήτρη Ακτύπη, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του νομοσχεδίου, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η είσοδος ιδιωτών και χορηγών στα δημόσια σχολεία και η παρέμβαση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αποδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού και των συλλόγων διδασκόντων, ο αντιδραστικός ρόλος της λεγόμενης «αξιολόγησης» και ο ρόλος που τα νέα στελέχη εκπαίδευσης (managers) θα παίξουν σε αυτή.

Απασχόλησε συνολικά η εν γένει ολοκληρωτική μετατροπή του δημοσίου σχολείου σε «σχολείο της αγοράς» σε ένα σχολείο δηλαδή που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και που σαν σκοπό του δε θα έχει να μαθαίνει στους νέους να σκέφτονται να κρίνουν και να αμφισβητούν αλλά να αποκτούν εφήμερες δεξιότητες και να ενσωματώνονται στο σύστημα που όλες οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν. Στη συζήτηση έγιναν πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που επισήμαναν αρνητικές πλευρές του σχεδιασμού τις κυβέρνησης, ανέδειξαν τις μάχες που δίνονται όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της μαθητικής κοινότητας από τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στο επίπεδο της υγείας αλλά και στα μορφωτικά, παιδαγωγικά αποτελέσματα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!