Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά 6/11 τα καταστήματα-Εμπορικός Κέρκυρας: “Κερκόπορτα” ανοίγει το Υπουργείο

Κλειστά θα παραμείνουν τελικά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας «EVA».

Στη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Επικράτεια , Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας. Όπως τονίζει, «για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

 

 Εμπορικός Κέρκυρας:«Προκαλεί η τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης»

 

Την αντίθεση του  Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας προκάλεσε η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ο Ε.Σ. κάνει λόγο για υπονόμευση άρθρου της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου, που αιφνιδιάζει και προκαλεί για ακόμη μια φορά αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Όπως ειδικότερα, αναφέρει (σ.σ. ανακοίνωση 4ης -11-2022):

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει να μη συμμερίζεται τις διαθέσεις μας, καταθέτοντας μία αιφνιδιαστική, όψιμη και παντελώς αδικαιολόγητη τροπολογία στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή μόλις 4 μέρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς συνεννόηση, χωρίς διαβούλευση και χωρίς λόγο.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως  αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Είναι προφανές πως η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό, πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες επιδίωξαν αυτή την εξέλιξη διότι έχουν την οικονομική δυνατότητα αφενός να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, αφετέρου να ενισχύσουν την Κυριακάτικη λειτουργιά ,καταργώντας την Κυριακάτικη ΑΡΓΙΑ .

 Όταν οι έμποροι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα και δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, η κυβέρνηση παίζει στις πλάτες μας ένα ανέντιμο παιχνίδι των πολυεθνικών και την ώρα που η ενεργειακή κρίση πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η κυβέρνηση «σφυρίζει ανέμελα» χωρίς ανακοινώσεις για νέα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης.

Επιπλέον, η τροπολογία αυτή ανοίγει μία επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας  και σύσσωμοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Ελλάδος καταδικάζουμε την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία – δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής και την καλούμε να την αποσύρει άμεσα.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας παραμένει στην αρχική του πάγια θέση ως προς την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  ΑΡΓΙΑ  τα εμπορικά καταστήματα  να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

 

                              Ο Πρόεδρος

                          Γιάννης Αλέγρης»

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!