Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους

ΑΘΗΝΑ. Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στο άρθρο 179 του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέπειες της ρύθμισης θα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αύξηση των δημοτικών τελών και αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι επικείμενες αγωνιστικές δράσεις είναι οι εξής:

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους.
Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου: Απεργίες στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Σωματείων να τις επεκτείνουν σε όλες τις υπηρεσίες.
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου (ημέρα που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο): 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία, οδηγώντας Δήμους να απευθύνουν εκκλήσεις στους δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους στους δρόμους, καθώς δεν διεξάγεται ομαλά η αποκομιδή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συλλαλητήριο και πορεία, πετώντας σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή:aftodioikisi.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!