Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κοινότητα Λακώνων και Φορείς: Στηρίζουμε την επένδυση στην Αλύπα

Ενάντια  στην πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της ΟΑΣΚ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λιμάνι της Αλύπας τάσσονται η κοινότητα των Λακώνων και φορείς της Παλαιοκαστρίτσας και των Λακώνων. Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, έχουν συμμετάσχει στη διαβούλευση για την επένδυση στην περιοχή και συμφώνησαν στη διακήρυξη παραχώρησης. Μάλιστα, σύμφωνα με το κείμενο που εξέδωσαν, χαρακτηρίζουν ως άστοχη, αναίτια με αδιαφανή κίνητρα και πολιτικά καιροσκοπική την διαμαρτυρία που διοργανώνεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κέρκυρα: Εκμίσθωση του τουριστικού καταφυγίου στην Αλύπα με 300.000€ ετησίως

Η Ανακοίνωση

Οι πρόεδροι των φορέων Λακώνων, μετά από πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Λακώνων, παραβρέθηκαν σε συζήτηση μετά την ενημέρωση για την οργάνωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια στην επένδυση που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης στο λιμάνι της Αλύπας.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού επί της αρχής όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους σωτήρες – προστάτες και για ν’ αποτραπεί ενδεχόμενος κίνδυνος κακής εικόνας στην περιοχή κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν μετά από δυο δύσκολες που προηγήθηκαν, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη και κοινοποίηση Δελτίου Τύπου με τις απόψεις των εκπροσωπούμενων από εμάς φορέων, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όλοι οι φορείς της Παλαιοκαστρίτσας δηλώνουμε ότι συμμετείχαμε στην διαβούλευση της δημοτικής αρχής για την επένδυση και από κοινού με την δημοτική αρχή συμφωνήσαμε στην διακήρυξη παραχώρησης, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης και λειτουργίας τουριστικού λυμένα από τον επενδυτή. Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή τηρεί τα συμφωνηθέντα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την επένδυση προς όφελος της περιοχής των κατοίκων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών και επισκεπτών της Παλαιοκαστρίτσας.

 

Εάν στο μέλλον θα υπάρξουν προβλήματα, η σοβαρότητα των οποίων θα απαιτήσει την συμπαράσταση κοινωνικών και πολιτικών φορέων, τότε θα ζητήσουμε με τις προβλεπόμενες διαφανείς διαδικασίες συμπαράσταση από αρμόδιους και σχετικούς με το θέμα φορείς. Τέλος θεωρούμε άστοχη, αναίτια, με αδιαφανή κίνητρα και πολιτικά καιροσκοπική, δεν προσφέρει καμιά θετική υπηρεσία στην Παλαιοκαστρίτσα και η όλη οργάνωση είναι προσβλητική και απαξιώνει το ενδιαφέρον και την δράση των φορέων της περιοχής.

Ακολουθούν οι υπογραφές:

Επιχειρηματικής Ένωσης Παλαιοκαστρίτσας, Μισθωτών ΓΚΛ 38

Σωματείο Ιδιοκτητών Μικρών Ε/Γ – Τ/Ρ Σκαφών Παλαιοκαστρίτσας

Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Πολιτιστικού Συλλόγου Λακώνων.

Πρόεδρος Κοινότητας Λακώνων, Χρήστος Μιχαλάς

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!