Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κοπή πίτας και απολογισμός δράσεων από τον Πολ. Σύλλογο Άφρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο Άφρας και την ενορία ΥΘ Παναγίας Λαμποβιτίσσης Άφρας.

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας, Τάσος Μπούας στην ομιλία του, ανέφερε και τα εξής:

” Το 2019 ήταν άλλη μία δημιουργική χρονιά για το σύλλογο μας. Μέσα από πολλές δράσεις και στήριξη στον συνάνθρωπο ο σύλλογος συνεχίζει να προσφέρει στο χωριό μας και στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας.

Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και η ενασχόληση των νέων και όχι μόνο , με δραστηριότητες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου έτσι ώστε να διαφυλαχθεί και ναι διαιωνιστεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της Φαίης Μαυρομάτη έχουν προσφέρει μέσα από τις συμμετοχές τους, όμορφες και ξεχωριστές στιγμές στα μέλη και στο χωριό και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’αυτό.

Να τονίσουμε ότι κανένα από τα μέλη του Χορευτικού δεν πληρώνει συνδρομή καθώς ο Σύλλογος καλύπτει όλα τα έξοδα. Η δανειστική μας βιβλιοθήκη, η γωνία αναμνήσεων, οι παραδοσιακές στολές, ο κλιματισμός του χώρου, ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός, ο εξοπλισμός για εκδηλώσεις 1000 ατόμων ,το δωρεάν WI-FI σε τρία κεντρικά σημαντικά σημεία του χωριού μας και πολλά άλλα, είναι μερικά που καταφέραμε να προσθέσουμε στην προίκα του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια και το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουμε.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία και τη συμμετοχή ανθρώπων που αφιερώνουν χρόνο ώστε αυτός ο χώρος να διατηρηθεί και να λειτουργεί ευπρεπώς η λειτουργία και η συντήρηση.

Οι τελευταίες ανακαινίσεις του Συλλόγου οφείλονται καθαρά σε ενέργειες και προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου και των συγχωριανών μας ,οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από τα έσοδα εκδηλώσεων και μικροχορηγιών εντός και εκτός νησιού.

Τα τελευταία χρόνια ,καταφέραμε να φανούμε αντάξιοι των προηγούμενων διοικήσεων του συλλόγου, και να βελτιώσουμε με τη σειρά μας τις απαιτήσεις του σήμερα.

Η συνεργασία μας με τους υπόλοιπους φορείς του χωριού είναι άψογη και πάντα επιδίωξη και ο σκοπός μας θα είναι αυτός , ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τους κατοίκους και την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.”

Τόνισε επίσης  ότι  γίνεται μια προσπάθεια για τη δημιουργία χορωδίας ενηλίκων όπως και παλαιότερα στο χωριό της Άφρας. Υπεύθυνη για τον συντονισμό και διαχείριση για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να συμμετέχει είναι η Κατερίνα Παναρέτου ,ο Ανδρέας Γκιόκας και η Γεωργία Φιστούρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η  Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας  Μερόπη Υδραίου, ο βουλευτής  Στέφανος Γκίκας, ο   πρ. περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, οι αντιδήμαρχοι Καλόγερος  Νίκος Χρυσούλα Τομπρου Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άφρας, Σπύρος Ρίγγας .

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!