Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε τοπικό επίπεδο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Φαληράκι με μοναδικό θέμα την σύσταση επιτροπής κρίσης.

Σημειώνεται πως αποχώρησαν από την σύσκεψη ο Βουλευτης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης αλλά και οι Δήμαρχοι Βορρά και Νότου  κ.κ. Μαχειμάρης, Λέσσης για το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά άτομα άρα δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός του χώρου.
Τελικά η σύσκεψη έγινε εκτός αιθούσης.

Σύμφωνα με την Δήμαρχο Μ. Υδραίου αποφασίστηκε:

– Να δημιουργηθεί μια κλειστή ηλεκτρονική ομάδα φορέων, που θα ενημερώνεται και θα συντονίζει τις απαιτούμενες ενέργειες.
– Ο Ιατρικός Σύλλογος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Διοικητή του Νοσοκομείου για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας εθελοντικά
– Αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών με επίβλεψη για την εφαρμογή των κανόνων
– Οι Υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν μόνον για  κατεπείγουσες ανάγκες.

Παράλληλα θα γίνει αίτημα προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού, έτσι ώστε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να παραταθεί το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εποχικά εργαζομένων

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει αίτημα για αγορά μηχανήματος  διάγνωσης του κορωνοϊού και άλλων λοιμώξεων, με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας και  άλλων φορείς (ΟΛΚΕ, Αεροδρόμιο, Επιμελητήριο).

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!