Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Κορωνοϊός: 13 νέα κρούσματα – Στους 150 οι νεκροί

AΘΗΝΑ. Στα 2.691 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 13 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Τα έξι κρούσματα είναι από χώρους συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 150 καθώς έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο δύο ακόμη άτομα.

Ανάμεσα στους νεους θανάτους είναι και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τόνισε πως «Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της υγείας υπηρετώντας στο υπουργείο Υγείας».

Συλλυπητήριά του έστειλε και ο κ. Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμη, 82 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και 32 είναι διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στα τεστ αντισωμάτων, είπε πως όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας αυτού του τεστ.

«Σε όλους όσους πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό», εξήγησε.

Συνέχισε λέγοντας πως άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία. «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», είπε.

Πηγή: cnn.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!