Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κυρανάκης από Κέρκυρα: “Ευτελιζόμαστε ως χώρα που είμαστε η μοναδική στην Ε.Ε. χωρίς Κτηματολόγιο”

Την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν οι πολίτες που έως σήμερα δεν το έχουν κάνει, τη διαδικασία δήλωσης της περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο, τόνισε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης από την Κέρκυρα, μετά την επιτόπια αυτοψία που έκανε στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να δει από κοντά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες της Υπηρεσίες ακόμη και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Με τον κ. Κυρανάκη ήταν ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας όπου παραχώρησαν δηλώσεις. ο Υφυπουργός, διευκρίνησε πως ο νόμος που ψηφίστηκε τη Δευτέρα, απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και επιταχύνει την ολοκλήρωση του Ελληνικού Κτηματολογίου. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε για επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά για ουσιαστικούς λόγους. “Θέλουμε να μπει τέλος σε μια τριτοκοσμική κατάσταση, με χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται. Στόχος μας είναι τον Ιανουάριο του 2024 να οδηγηθούμε στον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, ώστε κανείς να μη χρειάζεται να πηγαίνει στο Κτηματολογικό γραφείο, να ταλαιπωρείται και να περιμένει στην ουρά για να καταθέσει ένα χαρτί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαθητική συναυλία των σχολών πνευστών και κρουστών της ΦΕΜ

Όσον αφορά στο μήνυμα που θέλησε να περάσει, είπε πως αυτή τη περίοδο που διανύουμε, οι Κερκυραίοι έχουν συμφέρον να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. “Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρωμένο κτηματολόγιο. Επιτέλους μετά από 30 χρόνια  θα ολοκληρωθεί το έργο των μεγάλων έργων. Με τη δήλωσή τους οι πολίτες δίνουν αξία στη γη τους. Το κράτος δεν θέλει να πάρει την περιουσία των πολιτών”. Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα ο υφυπουργός δήλωσε “Ευτελιζόμαστε ως χώρα, αφού είμαστε η μοναδική στην Ε.Ε. που δεν διαθέτει Κτηματολόγιο. Όποιος ξεκινήσει σήμερα τη διαδικασία, δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται. Το κράτος θα αναγνωρίσει την ενέργεια. Όποιος αμελήσει, κινδυνεύει κάποιος άλλος να πάρει τη περιουσία του”.

Στο ΕΣΠΑ το έργο ενίσχυσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Β. Κέρκυρας

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το πολύ σημαντικό έργο που θα αφορά και την βόρεια Κέρκυρα και δεν είναι άλλο από το έργο ενίσχυσης του σήματος των κεριών κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται, όπως είπε, για έργο εθνικού σκοπού που θα βοηθήσει σε τηλεικοινωνιακό σήμα αλλά και στο τηλεοπτικό σήμα και σε μια σειρά από άλλες εφαρμογές που μπορεί να βοηθήσει στην επιτήρηση των συνόρων αλά και στην επιτήρηση δασικών όγκων, στην αντιπυρική περίοδο ώστε να βοηθήσουμε την πυροσβεστική να εντοπίειε γρηγορότερα τις πυρκαγιές.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!