Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Κωπηλασία: Με κερκυραϊκή αύρα η Εθνική στο Βαλκανικό

Με κερκυραϊκή αύρα στο Βουκουρέστι η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, η οποία θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Αρχηγός της 47μελούς Εθνικής αποστολής είναι ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοποσνδίας (ΕΚΟΦΝΣ) και πρόεδρος του ΝΑΟΚ Κέρκυρας, Γιώργος Δημουλής.  Ενώ, ανάμεσα στους διεθνείς κωπηλάτες  περιλαμβάνεται και η ταλαντούχα αθλήτρια του ΝΑΟ Κέρκυρας, Έλενα Διαβάτη, η οποία θα αγωνιστεί σε δύο αγωνίσματα (διπλό & τετραπλό σκιφ).

Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και η κερκυραία πρωταθλήτρια, έκαναν προετοιμασία από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες στην Καστοριά, απ΄όπου και αναχωρούν σήμερα. Η τελετή έναρξης γίνεται σήμερα, ενώ το Σαββατοκύριακο (16-17/9) θα εξελιχθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη λίμνη Lebăda (Παντελεήμων) και σε αυτούς συμμετέχουν περισσότεροι από 200 αθλητές-τριες οκτώ  χωρών, μελών της Βαλκανικής Κωπηλατικής Ένωσης  (Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΝΑΟΚ έχει “χρυσή” ιστορία στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, όπου έχουν αναδειχθεί Βαλκανιονίκες οι Μάχος Γαβαλάς, Σπύρος Διαβάτης, Μιχάλης Στέλιος, Γιώργος Δημουλής, Σπύρος Μανάτος, Σπύρος Σουρτζίνς, Στέφανος Καλέντζης, Αλέξανδρος Δαφνής, Βαγγέλης Χειμαριός, Άλκης Δημουλής, Κώστας Αρμενιάκος, Σπύρος Καλέντζης κ.α.

 

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Πρόκειται για την  διεθνή ρεγκάτα της κωπηλασίας για αθλητές των Βαλκανικών χωρών στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων, η οποία διοργανώνεται ετησίως το Σεπτέμβριο από τη Βαλκανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας (BRA).Το πρώτο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας διοργανώθηκε το 1975 στα Ιωάννινα στις 19 με 20 Σεπτεμβρίου. Την ιδέα για την δημιουργία ενός πρωταθλήματος μεταξύ των Βαλκανικών χωρών την υλοποίησαν η Βουλγαρική, η Ελληνική, η Ρουμανική, η Τουρκική και η Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Η διοργάνωση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 25 με 28 Ιουλίου του 1974.Από το 1975 έως το 2000 το πρωτάθλημα πραγματοποιούνταν από τις βαλκανικές ομοσπονδίες ενώ από το 2000 έως σήμερα από την Βαλκανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας η οποία ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο ετήσιο συνέδριο που έγινε στην Καστοριά. Κάθε χρόνο διαφορετική χώρα φιλοξενεί τη ρεγκάτα και το ετήσιο συνέδριο. Το πρωτάθλημα απευθύνεται μόνο στην κατηγορία νέων από το 1993, ενώ από το 1975 έως το 1992 αγωνίζονταν αθλητές ανωτέρου επιπέδου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!