Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣΥ Β. Κέρκυρας: Ακυρώθηκε η μετακίνηση του “Χαμόγελου” εκτός Κέρκυρας

Χαμόγελα νίκης για τα παιδιά του Χαμόγελου, αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης βόρειας Κέρκυρας, μετά τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό θέατρο, για το μέλλον του Σπιτιού. Ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας, Κ. Ρούσσινος, αναφέρει τα εξής:

    Σε σύσκεψη φορέων της Κέρκυρας την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο με αντικείμενο το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ο πρόεδρος του ιδρύματος δήλωσε πως ανακαλεί την απόφασή του για μεταφορά των 14 παιδιών της δομής που βρίσκεται στους Μαγουλάδες της Βόρειας Κέρκυρας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε σχέση με αυτό η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας θέλει να επισημάνει τ’ ακόλουθα:

  1. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και λειτουργεί προστατευτικά για τον ψυχισμό των παιδιών που τόσο πολύ επιβαρύνθηκε το τελευταίο διάστημα με την απειλούμενη βίαιη αλλαγή κοινωνικού και εκπαιδευτικού χώρου. 
  2. Η ανάκληση της αρχικής   απόφασης οφείλεται στην αντίδραση της νεολαίας και των φορέων της Κέρκυρας οι οποίοι δημιούργησαν μια τεράστια αγκαλιά για τα παιδιά που διαβιούν στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» και μια ασπίδα προστασίας  απέναντι στην επιχειρούμενη κακοποίησή τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές των 12 σχολείων όλου του νησιού που κινητοποιήθηκαν συντονισμένα. Ιδιαίτερα μπράβο αναλογούν στη μαθητική κοινότητα του Λυκείου και Γυμνασίου Αγρού που άναψε τη φωτιά του αγώνα αλλά και όλων των άλλων σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας (Περουλάδων, Αχαράβης, Κασσιώπης) που ακολούθησαν άμεσα. Τέλος πολλά συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά τους θέλουμε να εκφράσουμε στους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και τα χορευτικά τους, στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, στην ΕΛΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο, στους συλλόγους γονέων της Βόρειας Κέρκυρας, στους συλλόγους των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων σχολείων και σε όλους τους φορείς που ευαισθητοποιήθηκαν. 
  3. Η συγκλονιστική αντίδραση της μαθητικής νεολαίας που απαίτησε “ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ” μεταφέρει ένα τεράστιο μήνυμα αισιοδοξίας για την αντοχή των αξιών της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας αλλά και για την αποτελεσματικότητα της αγωνιστικότητας. Τα παιδιά μας έκαναν περήφανους και αισιόδοξους σε μια εποχή όπου το χαμόγελο της ελπίδας σπανίζει ενώ παράλληλα μάς υπενθύμισαν πως νίκες φέρνουν μόνο οι αγώνες.
  4. Η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της δομής στους Μαγουλάδες απαιτεί την επίλυση του στεγαστικού χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της άμεσης ημερολογιακής προθεσμίας. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το κάνει παίρνοντας πίσω τα τελεσίγραφά της. 
  5. Η πραγματική λύση του ζητήματος της φροντίδας παιδιών που την έχουν ανάγκη επιβάλλει τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου δομών από ένα κρατικό φορέα που θα έχει αποκλειστικά αυτό το αντικείμενο. Σε αυτό το δίκτυο να ενταχθεί και όλο το προσωπικό (επιστημονικό και βοηθητικό) που σήμερα εργάζεται στους υφιστάμενους μη κρατικούς φορείς.
  6. Η στάση της πολιτείας στο ζήτημα της στήριξης παιδιών που την χρειάζονται είναι διαχρονικά απαράδεκτη. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων υπάρχει πλήρης απουσία κρατικής μέριμνας και το όλο θέμα έχει αφεθεί σε ιδιώτες και άλλους φορείς όπου τα φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών δεν είναι σπάνια.
  7. Η στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Βόρειας Κέρκυρας ήταν τουλάχιστον ανεπαρκής και μεροληπτική. Προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της διοίκησης του “ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ” σε ό,τι αφορά την απαράδεκτη απόφαση αλλαγής περιβάλλοντος στα παιδιά του σπιτιού των Μαγουλάδων ενώ παράλληλα ήταν σε ανοικτή επικοινωνία μαζί της για τη μετατροπή της δομής σε άλλου χαρακτήρα χωρίς παιδιά.   
  8. Η συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων που χρόνια τώρα από κυβερνητικές θέσεις κακοποιούν την ζωή της νεολαίας σε όλα τα επίπεδα (σπουδές, εργασία, αθλητισμό, πολιτισμό κλπ) είναι τουλάχιστον δημαγωγική. Αυτούς που δακρύζουν τη νεολαία με την πολιτική τους, τούς έπιασε ο πόνος για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Πόσο θράσος θέλει τόση υποκρισία; Εκτός και εάν το “πνεύμα των Χριστουγέννων” τους φέρνει φαντάσματα ενοχών στον ύπνο τους όπως στον Σκρούτζ!
  9. Ο κόσμος όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας είναι ένας κόσμος άσχημος. Ίδιος σε σκληρότητα και αθλιότητα με αυτόν της εποχής του Καρόλου Ντίκενς όταν έγραφε «Το πνεύμα των Χριστουγέννων». Ο κόσμος αυτός μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Μπορεί και πρέπει να έρθει “στο μπόι των ονείρων” των παιδιών. Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων ας στοχαστούμε… Μπορούμε να υποδεχθούμε το 2023 βηματίζοντας με ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ του αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλες/ους με υγεία, δύναμη και χαμόγελα σε παιδιά και μεγάλους.        

pastedGraphic.png

ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!