Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.ΣΥ. ΙΝ: “Δύο μήνες μετά το κλάδεμα από την ΠΙΝ, κορμοί και κλαριά είναι παρατημένα”

Με ανακοίνωσή της ΛΑ.ΣΥ. ΙΝ αναφέρει τα εξής: «Στην Περιφερειακή οδό Γιαννάδων θέση Πολίτη – Αγ. Θεόδωρους δόθηκε εργολαβία, πιθανά με ανάθεση, από την Περιφερειακή Αρχή και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για το κλάδεμα των δέντρων ως έχουσα την αρμοδιότητα.

Ο εργολάβος κλάδεψε λεύκες και ευκαλύπτους όμως τα κλαριά και οι κορμοί βρίσκονται παρατημένα περίπου σε 20 κτήματα κατοίκων της περιοχής και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Διαβάστε ακόμη:Δήμος κ. Κέρκυρας: Ξεκινά απεντόμωση φρεατίων

Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες και τα κλαδέματα βρίσκονται ακόμα παρατημένα δημιουργώντας ιδιαίτερα προβλήματα για τις αγροτικές εργασίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες. Βέβαια και ιδιοκτήτες να μην υπήρχαν δεν νοείται να μην υπάρχει πρόβλεψη για την συλλογή ή διάθεση των κλαδεμάτων και να είναι παρατημένα εδώ και εκεί και μάλιστα σε αντιπυρική περίοδο.

 

Με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό για τα έργα στον οδοφωτισμό αλλά και την περιοχή στην οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη επερώτηση, θέλουμε να σας επισημάνουμε, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε, ότι στην Περιφερειακή οδό Παλιοκαστρίτσας – Πέλεκα στη θέση Φινέτζιου, στην διασταύρωση Μάρμαρο-Γιαννάδες-Κανακάδες δεν έχουν ανάψει σχεδόν ποτέ τα φώτα.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης
1. Η εργολαβία κλαδέματος ήταν με ανάθεση, ποιο το κόστος και ποιες εργασίες περιελάμβανε;
2. Αναφέρονταν στην σύμβαση η συλλογή των κλαδεμάτων από τον εργολάβο αν όχι τι πρόβλεψη υπήρχε για την ορθή ολοκλήρωση του έργου;
3. Έχει πληρωθεί ο εργολάβος; Έγινε έλεγχος του εργολάβου για την τήρηση των υποχρεώσεών του;
4. Θα ελέγξετε το πρόβλημα του οδοφωτισμού στην περιοχή που αναφέρουμε και θα πάρετε μέτρα για την λύση του;».

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!