Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ξεκλειδώστε τα μυστικά ενός ασφαλούς σπιτιού…

5 χρυσοί κανόνες για να κοιμάστε ήσυχοι

Το επάγγελμα του κλειδαρά είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο επάγγελμα. Ο καθένας από εμάς θέλει να κοιμάται με ασφάλεια στο σπίτι του και να μην έχει πάντοτε στο νου του τι κακό μπορεί να συμβεί όταν φύγει από αυτό. Οι κλειδαράδες αποτελούν έναν κλάδο που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια, κι όχι αδίκως, καθώς όλα μοιάζουν να είναι περίεργα και μη άξια εμπιστοσύνης στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να ασχοληθούν με την προστασία των σπιτιών μας, με τις κλειδαριές ασφαλείας και με την φροντίδα και μέριμνα του σπιτιού μας εν γένει, πρέπει να είναι άτομα αξιόπιστα, έμπιστα, επαγγελματίες στο είδος τους, γνώστες κάθε εξέλιξης και κάθε αλλαγής στον κλάδο αυτό και να σέβονται την ιδιωτική περιουσία του κάθε πελάτη.

Οι συμβουλές των ειδικών προς όλους εμάς έχουν να κάνουν με τα εξής σημεία:

  • Επενδύστε στις κλειδαριές ασφαλείας. Μπορεί οι καιροί που περνάμε να είναι δύσκολοι, μπορεί τα οικονομικά του καθενός να είναι πολύ στενά, αλλά η ανάγκη για προστασία και μέριμνα της ιδιωτικής περιουσίας είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη. Όλοι θέλουμε να προστατέψουμε τα σπίτια μας, τις πολυκατοικίες μας, τις μονοκατοικίες μας, τις επιχειρήσεις και τα διαμερίσματά μας, γιατί είναι οι κόποι μας. Οπότε, μια πολύ καλή συμβουλή των ειδικών κλειδαράδων προς όλους εμάς είναι να επενδύσουμε σε μια καλή θωρακισμένη πόρτα, με εντυπωσιακό σύστημα ασφαλείας έτσι ώστε ο επίδοξος διαρρήκτης να μην είναι εύκολο να παραβιάσει τον χώρο μας. Αναζητήστε τις καλύτερες κλειδαριές για την πόρτα σας, π.χ. κουτιαστές κλειδαριές και αν θέλετε να προστατεύσετε αντικείμενα όπως το ποδήλατό σας που αφήνεται εκτεθειμένο σε εξωτερικούς χώρους αναζητήστε λουκέτα ασφαλείας ή κλειδαριές ποδηλάτου. 
  • Αφήστε φώτα αναμμένα στο μπαλκόνι, στην κουζίνα, σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Μπορεί να σας φαίνεται παρωχημένο αλλά δεν είναι. Ένα μικρό φωτάκι μπορεί να σώσει την οικογένειά σας. Κανείς δεν θέλει να μπει μέσα σε ένα σπίτι και να φαίνεται η σκιά του στους απέναντι.
  • Κρύβουμε το δεύτερο εφεδρικό μας κλειδί, για να αποφύγουμε να καθόμαστε απελπισμένοι στα σκαλιά της εισόδου μας. Μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν πολύ καλό σας φίλο και γείτονα, να αναλάβει να πάρει το κλειδί και να το φυλάει για εσάς. Μπορείτε να το κρύψετε σε κάποια γλάστρα ή στο χαλάκι της εισόδου. Ωστόσο, σκεφτείτε κι άλλα ευφάνταστα μέρη, καθώς οι διαρρήκτες το έχουν ψάξει πάρα πολύ κι ίσως σας εκπλήξουν.
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείο των καιρών μας, μπορούν να γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες μας. Προδίδουμε αμέσως το μέρος που βρισκόμαστε κι αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο για τους διαρρήκτες νέας γενιάς να δράσουν και να κάνουν ότι θέλουν ανενόχλητοι. Προσοχή λοιπόν!
  • Τέλος, φροντίστε να έχετε συναγερμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε πάρει όλα τα μέτρα για να είστε βέβαιοι ότι θα είστε ασφαλείς. Ένας δυνατός θόρυβος, με σήμα απευθείας στην αστυνομία, θα κάνει τους διαρρήκτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!