Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Λεπτομέρειες για να προσαρμοστείς γρηγορότερα σε νέα πόλη

Η απόφαση να μεταβείς σε μία νέα πόλη σαν οικονομικός, ή και ερωτικός “μετανάστης”, για λόγο τέλος πάντων διαφορετικό πέρα από φοιτητικές υποχρεώσεις, είναι πολύ τολμηρή και όσες κι αν είναι οι προκλήσεις της καθημερινότητας και οι διάφορες φοβίες που μπορεί να απασχολούν το μυαλό σου, πρέπει να μας πιστέψεις ότι είναι πολλοί εκείνοι που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τη δύναμη να κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Η ευκολία της προσαρμογής στη νέα πόλη, και τους ρυθμούς ζωής της, εξαρτάται σαφώς από την προσωπικότητά σου, αλλά και διάφορες τυχαίες συνιστώσες, όπως η συμβατότητά σου με τους ανθρώπους που γνωρίζεις.
Στον βαθμό όμως που περνάει από το χέρι σου, μπορείς να προνοήσεις για να ελαχιστοποιήσεις τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου (και των αντικρουόμενων συναισθημάτων του), μέσα από την εφαρμογή πολύ απλών στρατηγικών.

 

(Απο)στάσεις Εξερεύνησης

Εάν έχεις κάποιο προσωπικό όχημα, σίγουρα η κινητικότητά σου στην πόλη θα είναι αρκετά πιο απλή. Ψάχνοντας να βρεις σπίτι, θα χρειαστεί να δώσεις προτεραιότητα στο εύκολο πάρκινγκ, αν θες να προστατέψεις την ψυχική σου αντοχή σε βάθος χρόνου.
Αν δε διαθέτεις όχημα, είναι απαραίτητο να έχεις εύκολη και άμεση πρόσβαση στα ΜΜΜ, και κυρίως στο μετρό. 

 

Όποια και από τις 2 περιπτώσεις και αν σου αντιστοιχεί, αφιέρωσε χρόνο σε συνοικιακούς περιπάτους, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, για να εξοικειωθείς με το περιβάλλον σου, να ανακαλύψεις αγαπημένο στέκια, και ενδεχομένως να χαρτογραφήσεις την αγαπημένη σου διαδρομή για χαλαρωτικό περπάτημα.

Οικιακή Άνεση

Οι νέες σου υποχρεώσεις και η νέα ρουτίνα, σε συνδυασμό με τα διάφορα νέα οπτικά ερεθίσματα που λαμβάνεις, τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τη δημιουργία του προσωπικού σου χώρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συμμετοχή σου στη διαμόρφωση του σπιτιού σου είναι σαφώς απαραίτητη και σημαντική, κι ένας τρόπος να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου, το ενεργειακό σου απόθεμα ωστόσο είναι πιο εύκολο να εξαντληθεί. Έτσι, θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις κάποια κομμάτια που ο εσωτερικός σου εαυτός θέλει πραγματικά να ασχοληθεί, και να αναζητήσεις τους κατάλληλους επαγγελματίες, μέσα από συστάσεις φίλων και το texnikosathina.gr, για να αναλάβουν τα υπόλοιπα. 

 

Γίνε κομμάτι της πόλης σου

Ο φόβος της αλλαγής και της πιθανής μονιμότητας αυτής, πιθανώς να σε έχει ωθήσει να επιβραδύνεις ή να αναβάλλεις επ αόριστον, κάποια διαδικαστικά που συνδέονται με την αλλαγή τόπου κατοικίας. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό σε κρατάει μετέωρο, σαν να ανήκεις ταυτόχρονα σε 2 μέρη, χωρίς όμως να ανήκεις ουσιαστικά πουθενά. Η σύνδεση με τον τόπο καταγωγής σου, ή απλώς την πρωτύτερη πόλη διαμονής σου, γίνεται μέσω των ανθρώπων και των σχέσεων που έχτισες μαζί τους.
Μη δημιουργείς λοιπόν μόνος σου εμπόδια στον εαυτό σου, μετέφερε τις φορολογικές σου υποχρεώσεις στο νέο σου δήμο με τη βοήθεια του λογιστή σου ή βρες τον κατάλληλο στο logistikografeioathina.gr, και μακροπρόθεσμα, αξιολόγησε και την ανάγκη μεταφοράς των εκλογικών σου καθηκόντων. 



__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!