Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι και 9 Μποφόρ αναμένονται στο Ιόνιο από το απόγευμα

Η κακοκαιρία Ηφαιστείων έρχεται με την ΕΜΥ -όπως και μετεωρολόγοι ξεχωριστά- να προειδοποιούν σχετικά με τον καιρό για ισχυρά φαινόμενα, πολικό ψύχος, χιόνι μέχρι τη… θάλασσα και δυνατούς ανέμους.

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.

Καιρός: ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 8 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή: iefimerida.gr 

φωτο αρχειου

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!