Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία διαφορετική ”Ιλιάδα” στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας ,στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg GR-IT του έργου ΝΕΤΤ, παρουσιάζει το έργο της Λίζα Πήτερσεν και του Ντένις Ο’ Χέαρ “MIA IΛIAΔA” στις 17-18-19 και 23-24-25 Ιανουαρίου και ώρα 21:00 στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας από τον ραψωδό -μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου- με το σήμερα , για να καταλήξει σε μία ατέλειωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα, αποδεικνύοντας με τον απλούστερο τρόπο τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί, αλλά μέσα από το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου. Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης

Μουσικός επί Σκηνής: Νίκος Μεταλληνός

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα

Μουσική Σύνθεση : Γιώργος Βασιλαντωνάκης

Σκηνικό Περιβάλλον- Κοστούμια: Άκης  Χειρδάρης

Μετάφραση: Μαρίτα Αρβανίτη

Φωτισμοί: Κώστας Βλάχος

Για κρατήσεις θέσεων τηλέφωνο επικοινωνίας 2661040136

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!