Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μαχειμάρης: “Με ευθύνη Βάρελη, Ασπιώτη, πραιτοριανών ο δήμος μπαίνει σε κυκεώνα καθυστερήσεων”

Ενημερωτική επιστολή προς τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου βόρειας Κέρκυρας από τον Δήμαρχο Γ. Μαχειμάρη με θέμα  “την παγκερκυραϊκή και πανελλαδική πρωτιά για την φερόμενη εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού των Ασπιώτη-Βάρελη-Πουλιάση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου”.

Η επιστολή:

Αγαπητοί Πρόεδροι,

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, στις 21 Φεβρουαρίου 2021 με θέμα : «Ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας οικ.έτους 2021», οι αρχηγοί της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ασπιώτης- Βάρελης και οι «πραιτοριανοί» τους, εντελώς πρόχειρα κατέθεσαν μια φερόμενη εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού ως «,πλίνθους και κέραμους ατάκτως ειρημένους».
Προηγουμένως είχαν ζητήσει από την οικονομική μας υπηρεσία να εγκρίνει την κατ΄ επίφαση «πρόταση» τους. Κάτι που φυσικά δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι αυτή η πρόταση στο περιεχόμενο της ήταν παντελώς αόριστη, ανεδαφική, έωλη και χωρίς να προτείνεται κάτι.
Ουδεμία αναφορά σε καμία κοινότητα, κανένα έργο που ν αφορά στην αγροτική-δημοτική οδοποιία, καμία μελέτη, ή κάτι που η Δημοτική αρχή έχει ξεχάσει. Με στοχοποίηση ακόμα και των νόμιμων διαδικασιών ανάθεσης που εφαρμόζουν όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά.
Μόνος στόχος του εγχειρήματος τους ήταν να παρεμποδιστεί με κάθε τρόπο η ψήφιση του άρτιου και τεχνικά ολοκληρωμένου προϋπολογισμού μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η πρότασή τους, θα ακυρωθεί στη συνέχεια ως μη νόμιμη , γιατί έχει αρνητική εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία, δεδομένο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου δε μπορεί σε καμία περίπτωση να παραβλέψει (υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της).
Παρ’ όλα αυτά όμως, τίποτα δεν τους εμπόδισε να επιμένουν με θράσος στην καθυστέρηση, παίζοντας τα πολιτικά ρέστα τους στην οπισθοδρόμηση του τόπου μας.
Δεν είναι καινούργια η τακτική.
1. Απέρριψαν το ολοκληρωμένο κέντρο ανακύκλωσης που δώριζαν στο Δήμο. 7 φορές μπήκε σε συνεδρίαση. 7 φορές αναβλήθηκε. Και δεν έφτανε αυτό. Οι κ.κ Ασπιώτης Βάρελης κατέθεσαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατά της θετικής απόφασης της οικονομικής επιτροπής (αριθ.πρωτ.187762/20/10/2020).
Η αποκεντρωμένη Δ.Π.Δ.Ε.Ι απέρριψε την προσφυγή τους (αριθ.πρωτ.214589/16/12/2020).
2.Στέρησαν στο Δήμο τη δωρεά αγροτικού αυτοκίνητου από επιχείρηση (την οποία γνωρίζουν πολύ καλά) που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας με όλα τα δικαιολογητικά , συμβόλαιο δωρεάς , πληρωμένα τέλη, ΚΤΕΟ, ασφάλεια κλ.π., το οποίο θα χρησιμοποιείτο για τις τεχνικές υπηρεσίες.
3.Σε επτά συνεδριάσεις έχει μπει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. 7 φορές έχει αναβληθεί.
Είναι να απορεί και να αναρωτιέται κανείς πως δέχτηκαν «οι συν αυτώ» – στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης του καθενός – να τους ακολουθήσουν και να γίνουν συνένοχοι.
Τους προκάλεσα στη συνεδρίαση επανειλημμένα, να προτείνουν βελτιωτικές προτάσεις στα χωριά σε περίπτωση που κάτι έχει διαφύγει, αλλά απέρριψαν οποιαδήποτε συνέργεια.
Έριξαν στο καιάδα , χωρίς συναίσθημα τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινότητας. Μπροστά στο προσωπικό τους μένος θυσίασαν την καθημερινότητα του δημότη, όπως κι αν μεταφράζεται: Αλλαγή λάμπας στη γειτονιά, επούλωση λακκούβας , καύσιμα μηχανημάτων, επισκευές μηχανημάτων, ακόμα και την κατανομή στις κοινότητες για ν ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες σας.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιζητούν να καρπωθούν ίδιο πολιτικό όφελος αδιαφορώντας για το αν με τις συμπεριφορές αυτές βλάπτεται ο τόπος. Παίζουν με τους θεσμούς. Δεν σέβονται τίποτε και δεν βάζουν τίποτε πάνω από την πολιτική τους επιβίωση. Ούτε τους δημότες που διέγραψαν την επομένη των εκλογών.
Για την πλήρη ενημέρωση σας καταγράφονται επίσης τα εξής:
1.Ως υπηρέτες της αυτοδιοίκησης, γνωρίζετε πολύ καλά πως κάθε προϋπολογισμός περιγράφει το όραμα και τη στρατηγική του Δήμου για τη νέα χρονική περίοδο στην οποία αυτός αναφέρεται αλλά και μακροπρόθεσμα, καθώς ο όποιος σχεδιασμός, πρέπει να κοιτάζει προς το μέλλον στο πλαίσιο μιας εξελικτικής πορείας.

2.Για την υπέρτατη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού 2021 του Δήμου μας και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ακολούθησε επακριβώς τα βήματα που προβλέπονται από τη νομοθεσία και τις εκάστοτε διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου( Εκτελεστική επιτροπή, οικονομική επιτροπή, σύμφωνη γνώμης ( 1538/5-2-2021)εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ (άρθρου 4 του Ν. 4111/13).Προηγήθηκαν οι αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας και διαβούλευσης με όλους σας κατά Δημοτική ενότητα, για θέματα ολοκληρωμένου σχεδιασμού αγροτικής-δημοτικής οδοποιίας, φωτισμού, ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων , ανακύκλωσης κ.λ.π. Καταγράφηκαν οι ανάγκες τις οποίες αποτυπώσατε με το χέρι στη καρδιά και με την αγάπη στο τόπο και τους χωριανούς σας και οι οποίες αποτελούν το Ευαγγέλιο των ενεργειών μας.

 

Αγαπητοί μου πρόεδροι,

Από σήμερα 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 με υπαιτιότητα των ΑΣΠΙΩΤΗ-ΒΑΡΕΛΗ-ΠΟΥΛΙΑΣΗ και των πραιτοριανών τους μπαίνουμε σ ένα κυκεώνα καθυστερήσεων .
Ένας ολόκληρος Δήμος περιμένει την έγκριση του Προϋπολογισμού. Χωρίς ίχνος εντροπής και ερυθρίασης ομολογούν χαμογελώντας ότι ο προϋπολογισμός θα πάει , θα γυρίσει, θα ξαναπάει ,θα ξαναγυρίσει…
Κι ο Δήμος μας όλο αυτό το διάστημα με «σβησμένες» τις «μηχανές». Λες κι έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο δουλειάς. Μπλόκο στα έργα. Μπλόκο στη λειτουργία του Δήμου. Μπλόκο στις πληρωμές. Μπλόκο στις διαδικασίες για το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Ανατροπή στην πρόοδο που συντελείται σε όλα τα επίπεδα του Δήμου.
Εν τέλει να πάψει ο δημοτικός μηχανισμός να δουλεύει για να επιχαίρουν πάνω σε μια αρνητική εξέλιξη που ο ίδιοι προκάλεσαν!

Οι «εναλλακτικοί δήμαρχοι» που ετοίμαζαν το κουστούμι του δημαρχιακού θώκου στην «ίνδικτο» του Σεπτέμβρη του 2019 και οι «ξοφλημένες πολιτικές ανακατώστρες» καταστρατηγούν το ιερό καθήκον που τους όρισαν οι δημότες. Δεν υπηρετούν τον τόπο. Τον ζημιώνουν. Και μαζί τους δημότες. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές το δικό τους μέλλον υποθηκεύουν. Οι εν λογω κύριοι με την πανελλαδική πρωτοποριακή φερόμενη εναλλακτική πρόταση τους αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τον τόπο και χρήζουν απαξίωσης και απομόνωσης.

Αγαπητοί μου πρόεδροι, Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Σε δύσκολες εποχές με τόσα προβλήματα στην κοινωνία με κυρίαρχο εκείνο της πανδημίας, η Δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας που εσείς εμπιστευτήκατε με 67% είναι πάντα κοντά σας. Σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιες και παρόμοιες τακτικές, δε μας φοβίζουν και δε μας πτοούν.
Κάνω όμως γνωστό σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Δήμος άλλαξε σελίδα. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κρυβόμαστε. Το αντίθετο μάλιστα. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ.

Για τα χωριά μας , για το Δήμο μας, το Δήμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής πρόνοιας!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!